Derepazarı'nda afetin yaraları sarılıyor
Rize'nin Derepazarı ilçesinde şiddetli yağışların ardından yürütülen çalışmalar, Vali İhsan Selim Baydaş başkanlığında gerçekleştirilen AFAD Koordinasyon Toplantısı’nda ele alındı.
Başlık, özet ve etiketlerde arandı.
Rize'nin Derepazarı ilçesinde şiddetli yağışların ardından yürütülen çalışmalar, Vali İhsan Selim Baydaş başkanlığında gerçekleştirilen AFAD Koordinasyon Toplantısı’nda ele alındı.
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, meydana gelen heyelan ve su baskınlarında şu ana kadar tespit edilen zararın yaklaşık 1 milyar 42 milyon lira olduğunu belirterek, "Çalışmalar devam ediyor" dedi.
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, İyidere ilçesinde yapımı süren Lojistik Liman’ın Lojistik Merkez ve kara yolu, demir yolu bağlantıları ile stratejik bir ticari odak noktası haline geleceğini söyledi.
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, yıl boyunca yürütülen asayiş ve diğer kurumlara ait çalışmalara ilişkin ayrıntılı değerlendirmelerde bulundu.
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, 19, 20 ve 21 Eylül tarihlerinde yaşanan şiddetli yağışların başta Çamlıhemşin, Ardeşen ve İkizdere ilçelerinde ciddi hasarlara yol açtığını belirterek, "Yaşanan son afette can kaybının olmaması bizi rahatlatan en önemli motivasyon oldu" dedi. Rize'de 19 Eylül'de başlayan şiddetli yağışın yol açtığı sel ve heyelanlarda yollar ve köprüler zarar görürken, Ayder'de mahsur kalan 118 kişi helikopterlerle tahliye edildi. Heyelandan önce vatandaşların uyarılarak riskli bölgelerden tahliyesi can kaybının yaşanmasının önüne geçti.
Rize'deki turnuvada çıkan kavgada taraflar biber gazı sıkılarak ayrıldı. Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ise tarafları mikrofonla yaptığı konuşmayla sakinleştirerek arayı buldu.
2025 yılı yaş çay kampanyası hakkında açıklama yapan Rize Valisi İhsan Selim Baydaş "Yağmur ve çay Rize için Allah'ın büyük bir nimeti. Yağmur rahmeti olmadan çay nimeti olmadan Rize'yi tarif edemeyiz" dedi.
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş “İlgili birimlerimizle değerlendirmemizi yaptık ve Salı günü yine eğitim öğretim kurumlarımızın tatil olması kararını aldık” dedi.
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Fırtına Vadisi üzerinde toplamda 174 ruhsatsız yapının tespit edildiğini dile getirerek “Vatandaşlarımızın bir kısmı kendileri yıkmayı tercih ettiler. Bir kısmını da biz yıkıyoruz, yıkmaya da devam edeceğiz” dedi.
Rize'de Fırtına Vadisi'nde izinsiz ve taşkın riski altındaki yapıların yıkımları sahipleri tarafından gerçekleştirilmeye başlandı. Konu ile ilgili açıklama yapan Rize Valisi İhsan Selim Baydaş “O derenin kenarındaki yapı oraya yakışmıyor, biz o yakışmayan yapıları kaldırma niyetindeyiz” dedi.
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, PTT saldırısı ile ilgili yaptığı açıklamada “Anlaşamadığımız şeyler oluyor, bu işin doğasında var ama tutup kavgaya ve hele hele silah çekip vurmaya gidemez” dedi.
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ve Belediye Başkanı Rahmi Metin’den görevi başında olan kamu personelini ziyaret etti.
Rize'nin Çayeli ilçesinde yaşanan heyelanda toprak kütlesinin dolduğu apartmanda 1 kişi öldü, 4 kişi yaralanırken çevrede 64 dairenin tahliye çalışmaları tamamlandı. İlçe merkezinde incelemelerde bulunan Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, heyelan riskinin devam ettiğini belirterek, 64 dairenin tedbir amaçlı tahliye edildiğini söyledi.
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, 4.7 büyüklüğündeki deprem nedeniyle şu ana kadar kendilerine yansıyan bir olumsuzluk olmadığını söyledi.
Rize'nin Çayeli ilçesi Büyükköy beldesinin Derecik köyünde meydana gelen heyelanlı bölgeyi inceleyen Rize Valisi İhsan Selim Baydaş yağmur uyarısının devam ettiğinin altını çizerek "Bu riskimiz, bu tehlikemiz bir müddet daha devam edecek. Çünkü yağış uyarılarımız devam ediyor" dedi.
Rize'de 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı düzenlenen törenle başladı.
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, İyidere Lojistik Limanı'nın tamamlandığında Türkiye'nin en büyük 4. lojistik limanı olacağını söyledi.
Rize'de Fırtına Vadisi bölgesinde sayıları hızla artan bungalovların kontrol altına alınması ve vergilendirilmesinin önemli bir unsur olduğuna dikkat çeken Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, bungalovların çevresel atıklarının en önemli unsur olduğunu ifade ederek “Konaklayan kişilerin sadece bir defa kullanmasıyla bile bir bungalovdan yaklaşık 250-300 litre atık su buradan dışarıya atılmış oluyor. Bunların büyük çoğunluğu Fırtına Deresi civarındadır” dedi.
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş dün Ardeşen ilçesinde tuğla yüklü tırın içerisinden çıkan 30 düzensiz göçmen hakkında yasal işlem başladığını e tır sürücüsünün tutuklandığını dile getirdi.
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş 5 ilde eş zamanlı yapılan operasyonunda gözaltına alınan 25 kişiden 19’unun tutuklanarak ceza evine gönderildiğini açıkladı.
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, bir kişinin görevden alındığı taciz iddiaları hakkında konuşarak “Eğer okul idaresine bu konu yansıdı ve okul idaresinde bu meseleyle ilgili bir refleks gelişmediyse soruşturma elbette idarecilere yönelik de devam edecek” dedi.
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, gün geçtikçe sayısı hızla artan bungalovlarla ilgili olarak “Dere yatağı içinde olanlar var. Taşkın sahası içinde olanlar var. Heyelan sahası içinde olanlar var. Bunlarla ilgili tespitlerimizi yapıyoruz. Bizim bungalov yapılarına veya ilave alternatif turizm yapılarına ihtiyacımız var. Biz bu ihtiyacımızı hukuki ruhsatlı zeminde gidermenin yollarını açacağız. Onların nereye konulabileceği, nereye konulamayacağı yasal sınırlarla belli” dedi.
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, 2024 yılının ilk 2 ayında gerçekleştirilen güvenlik ve asayiş uygulamaları ile ilgili olarak “Zehir tacirleriyle ilgili en ufak bir duyumu bile titizlikle değerlendiriyoruz” dedi.
Rize Valiliği’nden yapılan açıklamada hafta sonu fırtına nedeniyle şehir merkezi ve ilçelerde maddi hasarla meydana geldiği ifade edildi.
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, göreve geldiği 4 aylık süreçte gerçekleştirdiği güvenlik ve asayiş uygulamaları ile ilgili olarak “Uyuşturucunun kaynağını kurutmaya ve engellemeye yönelik faaliyetlerimizden bir adım geri atmayacağız” dedi.
11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü nedeniyle Rize Valisi İhsan Selim Baydaş bir kutlama mesajı yayınladı.
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, şiddetli yağışlarla heyelanların meydana geldiği Ardeşen ilçesine bağlı Tunca beldesinde incelemelerde bulundu.
Şiddetli yağışın etkili olduğu Rize’nin Güneysu ilçesinde incelemelerde bulunan Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, “24 saatte düşen yağış miktarı 200 kilogramın üzerinde oldu” dedi.
Valiler Kararnamesi ile Rize Valisi olarak atanan ve 2 gün önce görevi devralan İhsan Selim Baydaş, ayağının tosu ile Rize’de yapımı devam eden projeleri yerinde inceleyerek bilgi aldı.
Valiler Kararnamesi ile Rize Valiliğine atanan İhsan Selim Baydaş, Rize Valiliği’nde tören ile karşılandı.
Rize Valiliğine atanan eski Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş, Rize Valisi olarak ilk mesajında “Vali olarak ‘yuva’ya dönüş” ifadesini kullandı.
Rize Valiliğine atanan eski Güneysu Kaymakamı ve eski Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş, yarın Rize Valiliği görevine başlayacak.
Güneysu eski Kaymakamı İhsan Selim Baydaş, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Rize Valiliğine atandı.