ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 04-02-2024 17:26

Tokat'ın Niksar ilçesinde meydana gelen heyelan sonrası 39 hane boşaltıldı

Tokat’ın Niksar ilçesine bağlı Günebakan köyünde dört gün arayla iki heyelan meydana geldi. Heyelan sonrası kontrol amaçlı 39 hane boşaltıldı.

Tokat'ın Niksar ilçesinde meydana gelen heyelan sonrası 39 hane boşaltıldı

Tokat’ın Niksar ilçesine bağlı Günebakan köyünde dört gün arayla meydana gelen iki heyelan sonrası AFAD ekipleri köyde inceleme başlattı. İlçeye bağlı jandarma ekipleri tedbir amaçlı 39 haneyi boşaltma kararı aldı. Tedbir amaçlı boşaltılan evlerden dört tanesi ve bir cami gece saatlerinde yıkıldı. Yıkılan caminin minaresi ise bir evin üzerine devrildi. Meydana gelen heyelanlar sonrası birçok evin duvarı ve yollarda hasar oluştu. İhbar üzerine bölgeye gelen AFAD ekipleri Tokat Valisi Numan Hatipoğluna bilgi verdi.

Vali Numan Hatipoğlu “Günebakan köyümüzde birkaç gündür meydana gelen toprak kayması sonucu 39 evimiz ve 1 camimiz etki altında. Şu an itibarıyla konutları kullanıma kapattık. Camimiz yıkıldı. 3-4 ev daha yıkıldı. Etkilenmesi muhtemel evleri boşalttık. Vatandaşlarımız şu anda kendi imkanları ile yerleşti ama devlet olarak her türlü hususta seferber olduk. Gerekli takibatı yapacağız. Konutlara girişi yasakladık. Jandarmamız ve AFAD burada. Biz de bu afetin etkilerini AFAD olarak giderici çalışmaları başlatıyoruz.” ifadelerini kullandı.

FatmaFatma