AKTÜEL
Giriş Tarihi : 19-08-2022 16:19

Suspect who stabbed writer Salman Rushdie denies accusations

Hadi Matar, who stabbed Indian-British writer Salman Rushdie during an event in New York, denied the charges of attempted second-degree murder and second-degree assault in the court he was brought to.

Suspect who stabbed writer Salman Rushdie denies accusations

Hint asıllı İngiliz yazar Salman Rüşdi, ABD’nin New York kentindeki Chautauqua Enstitüsü’nde katıldığı konferansta bıçaklı saldırıya uğramış ardından kaldırıldığı hastanede solunum cihazına bağlanmıştı. Rüşdi'yi bıçaklayan 24 yaşındaki Hadi Matar New York'taki Chautauqua County'de çıkarıldığı mahkemede ikinci derece cinayete teşebbüs ve ikinci derece saldırı suçlamalarını reddetti. Yargıç, Matar'ın kefaletsiz şekilde tutuklu kalmasını talep etti. Savcı, Matar'ın Rüşdi'ye yönelik saldırısında cinayete teşebbüs nedeniyle suçlu bulunması halinde 25 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacağını açıkladı. Ayrıca etkinlikte bir diğer konuşmacı Ralph Henry Reese'i de yaralayan Matar'ın bu suçtan da 7 yıla kadar hapis cezası alabileceği belirtildi.
Rüşdi, uğradığı bıçaklı saldırı sonucu solunum cihazına bağlanmış, kolundaki sinirlerin ve karaciğerinin ciddi zarar gördüğü ve bir gözünü de kaybetme riskinin bulunduğu açıklanmıştı.

Saldırganın, İran Devrim Muhafızları Ordusu sempatizanı olduğu düşünülüyor
Matar’ın sosyal medya hesapları üzerinde yapılan ilk incelemede, Şii aşırılıkçılığına ve İran Devrim Muhafızları Ordusu’na (IRGC) sempati duyduğu tespit edildi fakat kesin bir bağlantı henüz bulunmadı.

Biden, saldırıyı kınamıştı
ABD Başkanı Joe Biden Rüşdi’ye yönelik saldırının ardından yaptığı açıklamada, Rüşdi’nin çalışmalarına değinerek ondan övgüyle bahsetmiş, "Bunlar, herhangi bir özgür ve açık toplumun yapı taşlarıdır" demişti.
 

Ali MaşalacıAli Maşalacı