Flash53 Güncel Rize Haberleri
Diğer Sayfalar
Sarp Sınır Kapısı'nda 2024 yılında ihracat rekoru kırıldı
ARTVİN HABERLERİ

Sarp Sınır Kapısı'nda 2024 yılında ihracat rekoru kırıldı

Artvin'deki Sarp Sınır Kapısı için 2024 yılı rekorlar yılı oldu.

Baş editör Baş editör hfehmidemir
16-01-2025 14:40 Güncellendi: 17-01-2025 09:01 1 dk okuma

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Demircioğlu, Sarp Sınır Kapısı üzerinden 1.7 milyar dolarlık ihracat yapıldığını açıkladı. Bu ihracatın artması için 2025 yılında çeşitli çalışmaların başlatılacağı bildirildi.

Artvin'in Kemalpaşa ilçesinde yer alan kapı, 2024 yılında 5.5 milyon yaya geçişine ve 792 araç geçişine sahne oldu. Bu sayede, 1.7 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleşti. Bu sayı 2022'de 900 milyon lira civarında olurken, 2023 yılda ise 1 milyar 345 milyon lira olarak açıklandı.

Başkan Demircioğlu, bu başarıda Hopa Limanı'nın büyük rolü olduğunu belirtti. Hopa Limanı üzerinden 357 gemi geçişi yapılırken, 632 bin liralık vergi tahsilatı yapıldı. Ayrıca, Sarp Sınır Kapısı'ndaki yoğunluk ve ihracat rakamlarındaki artışla birlikte lojistik firmalarına ait tır parkı sorunlarına da dikkat çekildi. Bu sorunun çözümü için Hopa Çay Fabrikasının karşısında 90 dönümlük bir alan üzerinde çalışmalar başlatıldığı bildirildi.

Demircioğlu, 2025 yılı için hedeflerin daha da büyütülerek yeni rekorların kırılacağı bir sistemin kurulacağına inandıklarını ifade etti. Ayrıca, Hopa'daki tır parkı sorununa yönelik çalışmaların hızlandırılarak, iç gümrüğün de bu alana taşınacağı planlanıyor.

Bu haber Flash53 Güncel Rize Haberleri tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

ARTVİN HABERLERİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.