SAĞLIK
Giriş Tarihi : 06-03-2024 23:49

Sağlık Bilimleri Fakültesinde Organ Nakli ve Bağış eğitimi verildi

“Organ Bağışı Haftası” kapsamında, Sağlık Bilimleri Fakültesinde organ bağışı konusunda bilgilendirme yapıldı.

Sağlık Bilimleri Fakültesinde Organ Nakli ve Bağış eğitimi verildi

Doku ve organ bağışına dikkat çekmeyi amaçlana eğitimde, bağışın önemi, dinimizde organ bağışı, kimler bağışta bulunabilir, hangi organların nakli yapılır gibi konularla ilgili bilgiler aktarıldı.

Rize Devlet Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Mustafa Sakın ve hemşire Oğuz Polat tarafından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi hemşirelik bölümü öğrencilerine eğitim düzenlendi.

Eğitimde gelecekteki sağlık profesyonellerinin eğitim vermekten mutlu olduğunu ifade eden Uzm. Dr. Mustafa Sakın aynı zamanda vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi konusunda hemşirelerimize de düşen görevlerden bahsederek organ bağışının insan hayatının kalitesini artırdığını ve yaşam süresinin uzattığına belirtti.

Ayrıca Bakanlığımızın bağışlanan organların organ bekleyen hastalara ulaştırma konusundaki titiz çalışmasından bahsederek, organ bağışının nasıl disipliner bir süreçte zamanla yarıştığını vurguladı.

Eğitime Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Ayşe Avcı, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Serkan Gürel, Rize Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Oğuz ALİ Özşahin ve Sağlık hizmetleri Birimi Çalışanları katıldı.

Baş editörBaş editör

hfehmidemir