KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 11-10-2023 12:59

Rize’nin yöresel yemeklerinin tanıtıldığı ‘GastroRize’ 13 Ekim’de başlıyor

Bu yıl 3’üncüsünün düzenleneceği Rize’nin yöresel yemeklerinin tanıtıldığı ‘‘GastroRize’ festivali 13 Ekim tarihinde başlıyor.

Rize’nin yöresel yemeklerinin tanıtıldığı ‘GastroRize’ 13 Ekim’de başlıyor

Rize’de bu yıl üçüncü kez düzenlenen ‘GastroRize’ tanıtım günleri için geri sayım başladı. Her yıl Rize’nin yöresel yemeklerinin tanıtılması amaçlı düzenlenen festival 13 Ekim 2023 Cuma günü başlıyor. Bu yıl birbirinden farklı ünlü şeflerin katılacağı festivalde Rize’nin yöresel yemekleri ve farklı coğrafyalarda ki yemekler harmanlanıp vatandaşlara tanıtılacak. 

“Rize’mizin sofrasını Türkiye’ye, Dünyaya bir kez daha açmış ve sunmuş olacağız”
Festivalin tanıtımı için basın mensuplarıyla bir otelde buluşan Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize mutfağının dünyaya tanıtılmasını amaçladıklarını belirterek, “Bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceğim ‘GastroRize’ festivalimizin basın toplantısı için bir aradayız. Festivalimiz 13 Ekim 2023 Cuma günü açılacak. Aynı gün bizim meydan otoparkımız 17.00 itibariyle protokol açılışıyla beraber üç gün boyunca sürecek. Bir ‘GastroRize’ festivalimize merhaba diyeceğiz. Rize’nin doğasıyla, kültürüyle, yöresel lezzetleriyle tanıtacağımız festivalimizde Rize’mizin sofrasını Türkiye’ye, Dünyaya bir kez daha açmış ve sunmuş olacağız. Bu sofrada çayımız başta olmak üzere kavurmamız, muhlamamız, pepeçuramız, kuru fasulyemiz, pidemiz, enişte lokumumuz, baston ekmeğimiz ve tabi ki hamsimiz olacak. Yine sofrada lokal ve organik ürünlerimiz mutfağımızın eşsiz tatları olacak. Bugün Batı Avrupa’da topladığımı zaman 30-40 tane endemik tür bulunmakta. Sadece bizim Çamlıhemşin ve İkizdere’yi aldığımız zaman 150’nin üzerinde endemik tür var. Yani sadece bu coğrafyalarda var olanlar. İnşallah bunu bütün dünyaya duyurmuş oluruz. Niyetimiz güzel bir adım atarak güzel bir ses getirmek” ifadelerini kullandı.

Ali MaşalacıAli Maşalacı