ÇEVRE
Giriş Tarihi : 09-07-2023 20:58

Rize'de camilerden 'Afet uyarısı' yapıldı

Rize’de camilerden şiddetli yağışlar nedeniyle oluşabilecek sel ve heyelanlara karşı vatandaşlara anons ile uyarılar yapıldı.

Rize'de camilerden 'Afet uyarısı' yapıldı

Meteoroloji müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar sonrasında Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun’da şiddetli yağışlar hayatı olumsuz etkilemeye başladı. Yağışların giderek artması beklenen Rize’de ise Çayeli ilçesinde bulunan camilerden sel ve heyelanlara karşı vatandaşların duyarlı olması için anonslar yapıldı. Anonsta “Bu akşam ve yarın için ilimizde, ilçemizde afet riski taşıyan yoğun yağış uyarısı vardır. Şiddetli yağışların meydana getirebileceği sel, su baskını, heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması dere yataklarında bulunulmaması gerekmektedir. Rabbim her türlü afetlerden bizi muhafaza eylesin” ifadeleri yer aldı.

AFAD mesaj yoluyla ‘Dere yataklarından uzak durun’ dedi
AFAD Rize İl Müdürlüğü tarafından ise vatandaşlar SMS yolu ile uyarıldı. AFAD tarafından atılan SMS’de “Meteorolojiye göre Rize'de şiddetli yağışlar yarın geceye kadar sürecek. Sel, su baskını ve taşkın tehlikelerine karşı dere yataklarından uzak durun” ifadelerine yer verildi.
 

Ali MaşalacıAli Maşalacı