Flash53 Güncel Rize Haberleri
Diğer Sayfalar
Yaralı arı şahinleri tedavilerinin ardından doğaya salındı
ÇEVRE

Yaralı arı şahinleri tedavilerinin ardından doğaya salındı

Rize’de yaralı halde bulunup tedavileri tamamlanan arı şahinleri, il protokolünün katılımıyla Isırlık Tabiat Parkı’ndan doğal göç güzergâhlarına salındı.

Baş Editör Baş Editör
30-09-2026 13:12 1 dk okuma
Advert

Rize’de farklı zamanlarda yaralı halde bulunan arı şahinleri, DKMP ekipleri tarafından tedavi edilerek yeniden doğal yaşam alanlarına kavuşmaları için hazır hale getirildi. Kuşlardan birine takip amacıyla çip takılırken, diğerleriyle birlikte göç güzergâhına bırakıldı. Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 12. Bölge Müdürü Cüneyt Aloğlu, tedavileri ve nekahat süresi tamamlanan yaralı arı şahinlerini Isırlık Tabiat Parkı’nda doğaya saldı. Vali İhsan Selim Baydaş, “Bu hayvanlar arı şahini. Rize bölgemizde çeşitli zamanlarda yaralı halde bulunan hayvanlardı. Doğa Koruma Milli Parklarımız bunların tedavilerini gerçekleştirdi. Şimdi göç mevsiminde de bunları doğaya salmış olacağız. Yolları açık olsun. İnşallah tekrar dönüp Rize’ye de gelirler. Bir tanesine çip takıldı. Onu Doğa Koruma Milli Parklar ekibimiz de izlemeye devam edecek” dedi.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ise Salarha Vadisi’nin özellikle ilkbahar aylarında yaban kuşlarının göç güzergâhlarından biri olduğunu belirterek, “Yaralı olan hayvanımız tedavi edildi. Salarha Vadisi, bizim de burada biliyorsunuz kuş gözlemevimiz var. Özellikle mayıs, haziran aylarında bu vahşi kuşların geçiş güzergâhı. Bizim bölgenin insanlarının tanıdık olduğu, aşina olduğu kuş çeşitleri bunlar” ifadelerini kullandı.

DKMP 12. Bölge Müdürü Cüneyt Aloğlu da 13 Eylül tarihinde Rize’de yaralı olarak bulunan arı şahinlerinin tedavilerinin tamamlandığını, kuşlardan birine takip amacıyla çip takıldığını belirterek, kuşların göç güzergâhına bırakıldığını ifade etti.

Bu haber Flash53 Güncel Rize Haberleri tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

ÇEVRE Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Artvin'de 30 yıllık cinayet ortaya çıtı

Akışın sonuna geldiniz.