ÇEVRE
Giriş Tarihi : 25-11-2023 13:25

Rize'de AK Parti'den HES karşıtı basın açıklaması

AK Parti Rize Teşkilatları, İkizdere vadisinde yapılması planlanan 12 kilometrelik HES projesine tepki göstererek bölge halkına destek verdi.

Rize'de AK Parti'den HES karşıtı basın açıklaması

İlçeye bağlı Dereköy köyünden başlayarak İkizdere Merkez’e kadar uzanan 12 kilometrelik Hidro Elektrik Santrali (HES) projesi ilçe halkını tedirgin etti. Bunun üzerine harekete geçen Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Rize İl Teşkilatları tepki göstererek projenin iptal edilmesini istedi. Bölgede düzenlenen basın açıklamasında konuşan AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar “2008 yılında başlayan bir HES projesi bugüne kadar çeşitli yargı süreçlerinden, çeşitli idari kararlardan geçtikten sonra bugün yine maalesef karşımızda. Tabi ki HES’ler ülkemiz için gerekli olabilir ama bir dengeyi de korumak durumundayız. Bu bölgede yeterince HES’in yapıldığını, hele böyle bir HES’in bugün ki etkilerini de düşündüğümüz zaman bölge halkının da görüşleri doğrultusunda yapılmaması gerekir” dedi.

Gerçekleşen basın açıklamasına AK Partili belediye başkanları, ilçe başkanları ve vatandaşların yanı sıra Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Orman İşletmeleri İl Müdürü Abdi Ekşi de katıldı.
 

Ali MaşalacıAli Maşalacı