EĞİTİM
Giriş Tarihi : 19-02-2024 13:20

Rize’de 10 gün boyunca sürecek olan kitap fuarı açılış için gün sayıyor

Rize’de düzenlenecek olan ve 10 gün boyunca sürmesi planlanan kitap fuarının açılışı için geri sayıma geçildi.

Rize’de 10 gün boyunca sürecek olan kitap fuarı açılış için gün sayıyor

Rize Valiliği ve Rize Belediyesi tarafından 23 Şubat-03 Mart 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan Rize Kitap Fuarı, açılış için gün sayıyor. 100’ü aşkın yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılacağı fuarda, 10 gün boyunca kitap severler için yazarlar tarafından söyleşi, paneller ve şiir dinletileri yapılacak. Düzenlenecek olan fuar, kitap severlere on binlerce kitap çeşidi ile kitap şöleni sunacak. 23 Şubat 2024 Cuma günü saat 14.00 da açılışı gerçekleştirilecek olan Rize Kitap Fuarı 10 gün boyunca, 10.00 ila 20.00 saatleri arasında okurlarla olacak.

“Şehrin kültürel hayatına önemli bir katkı olacak”

Kitap fuarını geleneksel hale getirmek için çalışacaklarını ifade eden Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, “Biz rektörümüzle ve belediye başkanımızla yaptığımız her konuşmada kitap fuarı planlaması yapmak için aramızda konuşuyorduk. Esasen gençlerden de bize gelen talep de bu yöndeydi. Çok güzel bir organizasyon olacak. Belediyemiz öncülüğünde Valilik ve üniversitemizin desteğiyle bir kitap fuarı düzenleniyor. Şehrin kültürel hayatına önemli bir katkı olacak. İnşallah gelenekleştirmeye çalışacağız. Önümüzde ki yıllarda da bunu gelenekleştirmeye çalışacağız. İlk senemiz olacağı için ve ulusal takvimden dolayı hızlı bir şekilde yapmak durumunda kaldık. Mutlaka eksiklikler olacaktır” ifadelerini kullandı.

“Karadeniz’de yapılan en büyük kitap fuarlarından biri oluyor”

Yılın ilk aylarını vatandaşların dolu dolu geçirmesi için çalıştıklarına vurgu yapan Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, “Geçmişte de yapılmıştı ama inşallah bunla beraber sürekli hale getirilecek bir kitap fuarının başlangıcı olur. Rize’de son dönemlerde belediye eliyle Gastranomi günleri düzenledik. Şubat ayında 10 günlük bir kitap fuarı düzenliyoruz. Tüm bunlar Rize’de yılın ilk aylarını dolu dolu geçirmek istiyoruz. Diğer aylarda Rize çok dolu oluyor zaten. Özellikle yakın coğrafyada 1-1 buçuk saatte bölgeye ulaşabilecek yerlere de duyurmak koşuluyla Karadeniz’de yapılan en büyük kitap fuarlarından biri oluyor. Bu 4 bin metre karelik alanda inanıyoruz ki birileri bu fuar sayesinde aldığı kitapla hayat hikayem değişmiş olabilir diyecek birçok insan var” dedi.

“Sadece çocuklar ve gençler değil yetişkinlerinde bir karnavalı gibi düşünebiliriz”

Kitap severlerin fuarla beraber sevdiği yazarlarla bir arada olabileceğini belirten Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Yusuf Yılmaz, “Kitap okumanın birçok faydası vardır. Örneğin yayınevi olarak düşünecek olursak yazarlarını kitap severlerle buluşuyor. Mevcut durumu analiz etme durumu oluyor. Kitap severle yazarlarıyla buluşma imkânı sağlıyor. Onların imza gününe katılabiliyorlar veya daha önce hiç keşfetmediği, yakından tanımadığı başka yazarlarla buluşma fırsatı ile kavuşmuş oluyorlar. Bu sırada düzenlenen konferanslar, imza günleri ve atölyeler düzenleniyor. Dolayısıyla ilköğretimden üniversiteye kadar her yaştan bahsedilir. Sadece çocuklar ve gençler değil yetişkinlerinde bir karnavalı gibi düşünebiliriz” şeklinde konuştu.

Ali MaşalacıAli Maşalacı