EKONOMİ
Giriş Tarihi : 05-04-2024 11:55

Ramazan ayını boş geçiren Ayder Yaylası, bayramda eski haline dönecek

Rize’nin dünyaca ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası Ramazan ayını boş geçirdi. Ayder Yaylası bayramda eski haline dönecek.

Ramazan ayını boş geçiren Ayder Yaylası, bayramda eski haline dönecek

Doğu Karadeniz Bölgesi'nin önemli turizm merkezleri arasında yer alan Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki Ayder Yaylası, Ramazan ayını boş geçirdi. Rize-Artvin Havalimanının açılmasıyla birlikte her mevsim ziyaretçi ağırlayan Ayder Yaylası, Ramazan ayı nedeniyle sessiz kaldı. Ramazan ayının da sonuna gelinmesi ve bayram tatilinin yaklaşmasıyla beraber yaylada bulunan otellerde rezervasyonlar neredeyse doldu. Yaylada bulunan otel sahipleri, bayramda Ayder Yaylası’nın tekrardan eski haline döneceğini ifade etti.

“Cumartesi itibariyle güzel bir yoğunluk olacak”

Cumartesi günü itibariyle sessiz kalan Ayder yaylası eski yoğunluğuna döneceğini belirten otel işletmecisi Zeynep Haşimoğlu, “Rezervasyonlar güzel gözüküyor. Cumartesi günü itibariyle misafirlerimiz gelmeye başlar. Güzel bir bayram tatili olacak. Konaklamalı, günü birlik ziyaretler olacak. Yaylalar henüz açılmadı ama görünen güzel bir bayram tatili olacak. Hem turizmci olarak hem de burada yaşayan biri olarak havalimanı bizim yüzümüzü güldürüyor. Ayder’de 12 ay turizmi konuşabiliyoruz. Gelecekte de beklentimiz yüksek. Güzel kış aktiviteleri yapılırsa daha güzel kışlar geçiririz. Şuan Ramazan ayı ve seçim dönemiydi. O yüzden zaten durgun. Bizde kabuklarımıza çekilmiş durumdayız. Cumartesi itibariyle güzel bir yoğunluk olacak. Artık Ayder aslına dönecek” şeklinde konuştu.

“Fırtına öncesi sessizlik burada”

Otellerin neredeyse dolduğunu ifade eden Erkan Yılmaz, “Ayder’i bayram yoğunluğuna hazırlamaya çalışıyoruz. Kış ayından çıktık. Ayder’de çevre temizliği yapıyoruz. Yoları temizliyoruz. Bayramda 9 gün tatil olması sebebiyle yoğun bir katılım bekleniyor. Gelen misafirlere temiz bir Ayder göstermek istiyoruz. Otellerimizin birçoğu da neredeyse doldu. Yüzde yüz doluluk olmasa da yoğun bir doluluk var. Gelenleri inşallah memnun bir şekilde göndeririz. Fırtına öncesi sessizlik burada. Cumartesinden itibaren eski Ayder olacak diye tahmin ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Ali MaşalacıAli Maşalacı