Flash53 Güncel Rize Haberleri
Diğer Sayfalar
Muş Ovası kuzular ile şenlendi
ÇEVRE

Muş Ovası kuzular ile şenlendi

Bir milyon 300 bin civarında küçükbaş hayvan varlığı ile Türkiye’nin önemli hayvancılık kentlerinden biri olan Muş’ta karların erimesi ile yeşeren ovalar, keçi, koyun ve kuzular ile şenlendi.

Baş Editör Baş Editör
25-03-2023 14:15 1 dk okuma

Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin önemli merkezlerinden olan Muş’ta, karların erken erimesi besicileri sevindirdi. Karların erimesi ile yeşeren ovada, hayvanlarını otlatmaya başlayan besicilerin yüzü gülüyor. Geçmiş yıllarda 5 ay yerde kalan kar bu sene sadece 2 ay yerde kalırken besicilerde yem ve samandan önemli oranda tasarruf etti. Meraya çıkan kuzuların kardelenlerin arasında otlanması güzel görüntüler oluşturdu. Karların erimesi ile hayvanlarını meraya çıkaran besicilerden Rametullah Güngör, bu kış mevsiminin geçmiş yıllara göre güzel geçtiğini ifade ederek, “Kışımız bitti, artık ilkbahardayız. Bu sene kış mevsimi güzel geçti. Her yıl ortalama 5 ay kış mevsimini yaşıyorduk. Bu yıl sadece 2 ay gibi kısa bir süre kar yerde kaldı. Hayvanlarımızı artık merada otlatıyoruz, yem vermiyoruz. Bu bizim için tasarruf demek. Ramazan ayı içindeyiz. Bu ayda oruç tutuğumuz için biraz zorlanıyoruz ama idare edeceğiz” dedi.

Bu haber Flash53 Güncel Rize Haberleri tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

ÇEVRE Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.