Flash53 Güncel Rize Haberleri
Diğer Sayfalar
Kahverengi Kokarcaya karşı 50 bin adet samuray doğaya salındı
ÇEVRE

Kahverengi Kokarcaya karşı 50 bin adet samuray doğaya salındı

Birçok tarımsal ürünün zararlısı Kahverengi Kokarca ile mücadele kapsamında Rize’de 50 bin Samuray Arıcığı doğaya salındı.

Baş editör Baş editör hfehmidemir
27-06-2025 17:28 1 dk okuma

Karadeniz Bölgesi'nde fındık başta olmak üzere birçok tarım ürününe büyük zarar veren kahverengi kokarca böceğiyle mücadelede için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Rize İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kahverengi Kokarca ile mücadele etmesi için Samuray Arıcığı doğaya salındı.  Samsun Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü ve Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü tarafından üretilentoplamda  50 bin adet Samuray Arıcığı Merkez ve Derepazarı, İyidere, Güneysu, Çayeli, Pazar, Ardeşen, Fındıklı ilçelerinde 100 farklı lokasyona bırakıldı. İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelleri tarafından gerçekleştirilen Samuray Arıcığı salımı ile birlikte Kahverengi Kokarca zararlısı ile ilgili mücadele hız kesmeden devam etmiş oldu.

Bu haber Flash53 Güncel Rize Haberleri tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

ÇEVRE Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.