SİYASET
Giriş Tarihi : 31-12-2023 20:02

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu: “2024 ‘huzurun 100 yılı olsun’ istiyoruz”

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, çeşitli programlar için geldiği Memleketi Rize'de “2024 yılı Türkiye yüzyılın ilk yılı olacak ve Türkiye yüzyılın 16 maddesinden bir tanesi de ‘huzurun 100 yılı olsun’ istiyoruz” dedi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu: “2024 ‘huzurun 100 yılı olsun’ istiyoruz”

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, bir dizi program için memleketi Rize’ye geldi. İlk olarak Rize Valiliği’ni ziyaret eden Karaloğlu sonrasında Rize Belediyesi, Zabıta Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda yıl başı gecesi de görev başında olan personel ile bir araya geldi. Buradan Rize İl Jandarma Komutanlığı’na giden Karaloğlu, askerliğini Rize’de yapan Kemal - Kenan Saraç isimli ikiz kardeşlerin babası Ali İhsan Saraç'ı telefonla arayarak yeni yılını kutladı. Jandarma personeli ile de bir süre sohbet eden Karaloğlu, şehir girişinde olan Alipaşa Mahallesi Polis Noktası’nda görev yapan polisleri ziyaret etti. Polis noktasında çevirme yapıldığı esnada durdurulan araçlara çikolata dağıtan Karaloğlu son olarak AFAD Rize İl Müdürlüğü’nde AFAD personeli ile bir araya geldi.

İçişleri bakanlığına bağlı kolluk kuvvetlerinde toplam 208 bin personelin yılbaşı gecesi için görevi başında olduğuna vurgu yapan Karaloğlu “İçişleri bakanlığı olarak, vatandaşımızın huzur içerisinde yeni yıla girebilmesi için ülke genelinde emniyetimiz, jandarmamız, sahil güvenliğimiz, bütün içişleri ailesi olarak her türlü tedbiri almış durumdayız. Sayın bakanımızın da açıkladığı gibi 167 bin emniyet, 38 bin jandarma ve 2 bin 900 de sahil güvenlik personelimizle bütün ülke genelinde huzuru, güvenliği, esenliği sağlamak, vatandaşımızın huzur içerisinde yeni yıla girebilmesi için arkadaşlarımız görev başında. İnşallah hep birlikte, ülke olarak yeni yıla huzur içerisinde girmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

2024 yılının Türkiye için huzurun 100 yılı olmasını temenni ettiklerinin altını çizen Karaloğlu “Başta terör ve terörizmle mücadele olmak üzere toplumun huzurunu bozan mafya, çete suçları, organize suçlar, zehir tacirleri, organize göçle ilgili kaçak göç hareketlerinde bulunanlar, her kim varsa vatandaşın huzurunu bozan her birisi ile mücadelemiz devam ediyor. 2024 yılı Türkiye yüzyılın ilk yılı olacak ve Türkiye yüzyılın 16 maddesinden bir tanesi de ‘huzurun 100 yıl olsun’ istiyoruz. Onun için vatandaşın huzurunu bozan her türlü eylemle mücadelemiz yeni yılda da inşallah İçişleri Bakanlığı olarak devam edecek” dedi.

Ali MaşalacıAli Maşalacı