ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 21-10-2023 14:31

Ayıların verdiği zararlar vatandaşları bıktırdı

Artvin’de ayıların yerleşim alanlarına inerek tarım alanlarına verdiği zararlar artmaya başlayınca vatandaşlarda yetkililerden bu duruma çözüm bulmaları için çağrıda bulundu.

Ayıların verdiği zararlar vatandaşları bıktırdı

Artvin Merkez’e bağlı Fıstıklı köyünde ayı yerleşim yerine inerek zeytin ağaçlarına zarar verdi. Ayıların zeytin ağacına ilk defa zarar gördüğünü gören vatandaşlarda şaşkınlık içerisinde. Ayıların popülasyonun gün geçtikçe artması sebebiyle vatandaşlarda tedirgin halde. Vatandaşlar gün geçtikçe artan ayı saldırıları için yetkililere çağrıda bulundu. 

Ayıların ilk kez zeytin ağaçlarına zarar gördüğünü ifade eden Yaşar Çil, “Ayı zararları görülmemiş bir şekilde zeytin ağaçlarında da başladı. Özellikle bu yılı ilk kez şahit oldum. Her biri tahmini 40 yaşlarında olan zeytin ağaçları tahrip edildi. Bölgede aynı şekilde tahribatlar söz konusu. Buralarda yerleşim yerlerine tahmini 250 metre mesafede. Hemen hemen diğer bölgelerde de tahribatlar meydana geldi. Ayıların saldırıları gün geçtikçe artmaya başladı. Bunlarla ilgili yetkililer biz çözü yapacak mı bilemiyoruz. Bölgemizde ayı popülasyonun çok olduğunu tahmin ediyoruz. Bunlara da yetkililerin çözüm bulması gerekiyor. Dalı kırmış ve üzerindeki zeytinleri de yemiş. Umarım yetkililerin köylülere yardım edeceğini düşünüyorum.  Zararlar gün geçtikçe artacağını düşünüyorum. Kış ayıda geldiği için ayıların zararları devam edecektir. Gerçekten ayı popülasyonu bölgemizde çok yüksek. Zeytin ağaçlarına zarar vermesi ilk kez görünen bir şey. Bunlarla ilgili olarak da yetkililerin popülasyon konusunda çözüm bulması gerektiğini düşünüyoruz. Köylüye destek olması” ifadelerini kullandı.
 

Ali MaşalacıAli Maşalacı