Flash53 Güncel Rize Haberleri
Diğer Sayfalar
Türkiye’nin ilk kadın akrobasi pilotu ve yerli uçağımız Hürkuş izleyenleri mest etti
HABERDE İNSAN

Türkiye’nin ilk kadın akrobasi pilotu ve yerli uçağımız Hürkuş izleyenleri mest etti

Eskişehir’de gerçekleştirilen THK Havacılık Festivali’nde gösteri gerçekleştiren Türkiye’nin ilk kadın akrobasi pilotu Semin Öztürk Şener ve yerli uçağımız Hürkuş, izleyenleri mest etti.

Baş Editör Baş Editör
26-08-2023 18:33 Güncellendi: 26-08-2023 22:25 1 dk okuma

Türkiye’nin ilk kadın akrobasi pilotu Semin Öztürk Şener, Türk Hava Kurumu Havacılık Festivali’nde gösteri yaptı. Eskişehir’in İnönü ilçesi semalarında ’Smoke oil’ ile gösteri yapan Şener’in havada sergilediği figürleri, Milli Akrobasi Pilotu olan babası Ali İsmet Öztürk katılımcılara anlattı. Baba ve kızının gösterisi, izleyicilerin büyük beğenisini topladı. Semin Öztürk Şener’in ardından gökyüzünde hünerlerini sergileyen yerli ve milli uçağımız Hürkuş, izleyenleri adeta mest etti.

“Havacılığımızı en yükseklere taşıyacağız”
Alçak uçuşlar ile izleyicileri selamlayan Hürkuş pilotu Murat Özpala, kokpitten vatandaşlara seslendi. Özpala, gökyüzünden yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:
“Tüm havacılık severlere selamlar. Hürkuş kokpitinden selamlar. Yakında Hürjet var onu da getireceğiz. Ardından da Kaan gelecek. Ok yaydan çıktı. Durmak yok. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden devam edeceğiz. Havacılığımızı en yükseklere taşıyacağız. Gökyüzünden iletiyorum. Gençler istekli. Gençlerimiz için ne gerekiyorsa yapmak gerekiyor.”

Ayrıca festivalde gösteri yapan Jandarma Genel Komutanlığı’na ait Çelik Kanatlar, sergiledikleri gösterilerle takdirleri topladı.

Haberin Galerisi

Bu haber Flash53 Güncel Rize Haberleri tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

HABERDE İNSAN Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.