EKONOMİ
Giriş Tarihi : 01-05-2024 01:10

THY Genel Müdürü Ekşi’den Rize-Artvin havalimanı için Charter müjdesi

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, Rize-Artvin Havalimanı’nda haftada iki kez Charter uçuşları yapılacağını duyurdu.

THY Genel Müdürü Ekşi’den Rize-Artvin havalimanı için Charter müjdesi

Kültür Turizm Bakanlığı, Rize Valiliği, Rize Belediyesi, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, Türk Hava Yolları ve DOKA tarafından Rize’de 27 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında ‘Ortadoğu Kültür ve Turizm Zirvesi’ gerçekleştirildi. Çeşitli orta doğu ülkelerinden şehre gelen Turizm acentesi sahipleriyle toplantılar gerçekleştirildi. Programda konuşma yapan THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, yaptıkları çalışmaların ardından Rize-Artvin Havalimanı için haftada iki kez Charter uçuşlarının yapılacağını duyurdu.

“Rize-Artvin Havalimanı Türkiye'de en güzel havalimanlarından bir tanesi”
Konuşma yapan THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, Rize-Artvin havalimanın Türkiye’de ki en güzel havalimanları arasında yer aldığını ifade ederek, “Rize olarak güzel bir havalimanımız var. Rize-Artvin Havalimanı Türkiye'de en güzel havalimanlarından bir tanesi. Bu konuda sayın Valimiz, sayın Belediye Başkanımız altı ay önce İstanbul'a geldiler ve Rize'ye yurt dışından uçuşların başlatılması için bizden çalışma yapmamızı istediler.  Böyle bir toplantıyı da beraber organize etmemizi istediler. Dolayısıyla bugünkü ve bu hafta yapılan toplantının başlangıcı altı ay önce Sayın Valimizin ve Belediye Başkanımızın talepleri ve arkadaşlarımızın çalışmasıyla geldi. Buraya doğrudan uçuşlara ne yapabiliriz diye çalışmalar yaptık” ifadelerini kullandı.

“Yüzde 15 ile yüzde 20 arasında daha az maliyetli bir havalimanıdır”
Rize-Artvin Havalimanının Trabzon Havalimanına göre uçuş maliyelerinin daha az olduğunu belirten Ekşi, “Doğu'dan satış başkanımız, yurt içi başkanımız, şehir müdürümüzle beraber yoğun bir çalışma yaptık. Rize-Artvin havalimanı uçuş maliyetleri açısından komşu olan Trabzon Havalimanı'na göre yüzde 15 ile yüzde 20 arasında daha az maliyetli bir havalimanıdır. Hava yollarını bu tarafa doğru uçma konusunda teşvik edin çünkü Trabzon Havalimanı'nın terminal kapasitesi zaman zaman sıkıntı olabiliyor. Bir de Rize Havalimanı, Ayder, Uzungöl gibi yerlere olan yakınlığı çok daha iyi ve havalimanının terminal kapasitesi de çok iyi olduğu için taleplerinizi Rize olarak karşılanabilir” dedi.

“Haftada iki seferini Rize'ye ayırmaya karar verdik”
Rize-Artvin Havalimanına haftada iki kez Charter uçuşu yapılacağına vurgu yapan Genel Müdür Ekşi, “Şimdi iki tane proje geliştirdik. Biz İstanbul'da dünyaya örnek, İstanbul tur diye bir programımız var. Yani kişiler gelip transit gitmek yerine sekiz saat biz onlara İstanbul'u gezdirebiliyoruz. Dolayısıyla Rize İstanbul'la beraber değerlendirilebilecek bir tur paketi kolaylıkla dizayn edilebilir. Özellikle aile grupları dışında kalan gruplarımız İstanbul'a gelip oradan İstanbul tur programına dahil olup İstanbul'un güzelliklerini görüp sekiz saat sonra Rize'ye gelip burada turlarla devam edebilirler. Dönüşte de isterlerse yine İstanbul'a dönüp orada alışverişlerini yapıp ülkelerine gidip böyle bir tur paketine acentelerimizi ayarlarlarsa Türk Hava Yolları olarak da bu tur paketinin daha verimli olması ve daha satılabilir olması konusunda biz de elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Tüm şartlarımızı zorlayarak haftada iki seferini Rize'ye ayırmaya karar verdik. İnşallah en kısa zamanda Orta Doğu ülkelerinden haftada iki Charter seferiyle bu süreci başlatmış olacağız” şeklinde konuştu.

Baş editörBaş editör

hfehmidemir