ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 14-01-2023 16:38

Taksicilere saldırı olayının detayları belli oldu

Esenyurt’ta meydana gelen taksicilere saldırı olayının detayları belli oldu. Alkollü olduğu gerekçesiyle taksiye alınmayan müşteri ve taksi şoförü arasında kavga çıktığı, yaklaşık 10 kişilik şoför grubunun dahil olmasıyla kavganın büyüdüğü öğrenilirken, taksi şoförlerinin darp ettiği alkollü kişi, eline aldığı silahla rastgele ateş açmasıyla bir şoförün yaralandığı bilgisine ulaşıldı.

Taksicilere saldırı olayının detayları belli oldu

Esenyurt Güzelyurt Mahallesi Yıldırım Beyazıt Caddesi 2126 sokak kesişimi üzerinde gece saat 02.00 sıralarında meydana gelen taksicilere saldırı olayının detayları belli oldu. 34 TGE 82 plakalı taksi şoförü İbrahim Balat, alkollü olduğu iddia edilen müşteri Şaban Çelikkıran'ı, arabasına almadı. Yaşanan duruma sinirlenen müşteri Çelikkıran ve taksi şoförü İbrahim Balat arasında tartışma çıktı. Çıkan tartışmada sinirlerin yükselmesi üzerine müşteri Şaban Çelikkıran, yerde bulduğu bir taşı alarak taksinin camına vurmaya başladı. Bunun üzerine taksi şoförü olay yerine arkadaşlarını çağırdığı yaklaşık 10 kişilik şoför grubunun müşteri Çelikkıran’ı darp ettiği öğrenildi. Darp edilen Şaban Çelikkıran 07 E7 934 plakalı aracından çıkardığı ruhsatsız silahla rastgele şoför grubuna ve etrafa 8-10 el ateş ettiği 34 TAV 14 plakalı taksi şoförü olan Muhammet Çamlıbel’i sağ bacağına isabet eden mermiyle yaraladığı öğrenildi. Şüpheli Çelikkıran hızını alamayıp, daha sonra 9 farklı araca silah kabzası ve taş kullanarak zarar vermeye devam ettiği bilgisine ulaşıldı.
Esenyurt Mevlana Polis Merkezi Amirliğine bağlı gece bekçilerinin olay yerine gitmesiyle şüpheli Şaban Çelikkıran, ruhsatsız olduğu öğrenilen silahıyla birlikte gözaltına alınırken sağ bacağından yaralanan taksi şoförü Muhammet Çamlıbel’in de tedavisi için ambulansla Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldığı öğrenildi. Şüpheli Şaban Çelikkıran, hakkında kasten öldürmeye teşebbüs ve mala zarar verme suçlarından tahkikat başlatılırken, polis merkezindeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği bilgisine ulaşıldı.

Ali MaşalacıAli Maşalacı