GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-08-2022 12:48

Rize'nin yöresel yemeklerinin tanıtılacağı 'GastroRize' için geri sayım başladı

25-28 Ağustos'da Rize'de yapılacak olan ‘Gastro Rize’ Tanıtım Günleri etkinliği bugün bir otelde yapılan basın toplantısı ile duyuruldu.

Rize'nin yöresel yemeklerinin tanıtılacağı 'GastroRize' için geri sayım başladı

Doğal güzellikleri, tarihi zenginliklerinin yanı sıra yöresel lezzetleri ile de kültüre sahip olan Rize’yi dünyaya tanıtacak olan GastroRize Festivali bugün bir otelde yapılan basın toplantısı ile duyuruldu. 25-28 Ağustos tarihleri arasında Rize’de 2'incisinin düzenleneceği festival, gastronomi dünyasının önemli isimlerini buluşturacak. Festivale Türkiye’nin en iyi şeflerinin görkemli gastro-şovları renk katacak. GastroRize Festivali ile doğal, kültürel ve tarihi güzellikleriyle öne çıkan Rize'nin gastronomi alanındaki zenginliklerini de dünyaya tanıtmak amaçlanıyor.

Doğu Karadeniz mutfağını Dünya'ya tanıtmak için bu festivallerin düzenlendiğini ifade eden Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, "25-28 Ağustos tarihleri arasında Rize'de bu yıl GastroRize'nin ikincisini gerçekleştireceğiz. Bizim burada anlatmak istediğimiz, Doğu Karadeniz mutfağını Dünya'ya ve Türkiye'ye tanıtmak. Şu anda Coğrafi işareti almış 14'e yakın ürünümüz var. Rize'nin iklimi, coğrafyası ne kadar spesifikse bu bölgedeki yiyeceklerde hem çok hijyenli hem de organikliği ile beraber önem arz eden yiyecekler olduğu için biz bunları dünya mutfağına sunmak istiyoruz. 4 gün boyunca panellerin olduğu yemek kültürünün tanıtıldığı, özellikle uluslararası şeflerin katıldığı etkinlikler yapacağız. Biz festivalde yöresel yemeklerimizi nasıl yapıldığını hem bölgedeki büyüklerimizin eşliğiyle hem de dünyaca ünlü şefleri ile bir araya gelmiş olacağız. Amacımız tüm Türkiye'ye ve Dünya'ya Doğu Karadeniz'in yemeklerini sunmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Ali MaşalacıAli Maşalacı