EKONOMİ
Giriş Tarihi : 09-11-2022 15:38   Güncelleme : 09-11-2022 15:44

Rizeliler yapılan zamma rağmen Rize simidinden vazgeçemiyor  

Rizeliler'in vazgeçilmezi olan coğrafi işaretli meşhur Rize Simidine yapılan zamma rağmen simitten vazgeçmiyor.

Rizeliler yapılan zamma rağmen Rize simidinden vazgeçemiyor  

Flash53 özel haber

Son zamanlarda un ve yağda yaşanan zamların ardından Rize Simidininde fiyatı arttı. Daha önce simit tezgahlarında 2 liradan satılan coğrafi işaretli Rize Simidi, gelen zamdan sonra 2,5 liradan satılmaya başladı. Türkiye’nin bir çok yerinde tüketilen ve seçili ustaları bulunan meşhur simidin tüketicilerinin bazıları fiyatı eleştirirken büyük bir çoğunluğu ‘Bizim vazgeçilmezimizdir’ diyerek fiyatına bakmadan yemeğe devam etti.

"Rize simidi Rize'mize ait bundan dolayıda simitten vazgeçmem"
  Zam yapılsada simitten vazgeçmeyeceğini söyleyenİslam Nalkıran, "Fiyatı duyunca şaşırdım.  Zamın geldiğini bilmiyordum. Sürekli iki liraya alıyordum. Parayı verdim. para üstünü bekliyordum. Beklediğimi görünce poşet mi veriyim diye sordu ama para üstü yok dedi. Bu simit zevk işi canım çektiğinde alıyorum. Rize simit Rize'mize ait bundan dolayıda simitten vazgeçmem" dedi.

"Rize halkı simidi yememiş duramıyor"
Rize halkının simidi yemeden duramdağını belirten Engin Nalbur, "Zamlardan sonra biraz düşüş var ama genelde insanlarımız alışana kadar azalıyor. Alıştıktan sonra tekrar aynı düzeye çıkıyor. Rize insanı o anlık bir tepki veriyor ama bu simidi yemeden yapamıyorlar. Rize halkı simidi yememiş duramıyor" şeklinde konuştu.

"5 TL'de olsa simitten vazgeçmem"
Fiyatı ne olursa olsun simitten vazgeçmeyeceğini ifade eden Erol Duman"Zamma alıştık artık. Simitten de vazgeçemiyoruz. 5 TL'de olsa simitten vazgeçmem. Bu simit Rize'nin bir sembolü. Başka biryerde yok. Çocukluğumuzdan bugüne kadar hep simit yediğimiz için artık bir gelenek haline geldi" ifadelerini kullandı.

Ali MaşalacıAli Maşalacı