SİYASET
Giriş Tarihi : 20-11-2023 15:53

Rizeli Milletvekili Hasan Karal'dan Gazze açıklaması

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karal, Gazze’de her 12 dakikada bir çocuk öldürüldüğünü belirterek, “Ey insanoğlu! Daha kaç çocuk bedeninin toprağın altına girmesi lazım insanlığın yeniden ihyası için?” dedi.

Rizeli Milletvekili Hasan Karal'dan Gazze açıklaması

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla bir açıklama yapan İstanbul Milletvekili Hasan Karal, çocukların en temel hakkı olan ‘yaşam hakkı’nın hiçe sayıldığını söyledi. Dünya genelinde yaşanan çatışmalardan, açlıktan, yoksulluktan, savaşlardan en çok her zaman çocukların etkilendiğini belirten Milletvekili Karal, çocukların 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'ne adaletsizliğin gölgesinde girdiğini belirtti. İsrail’in 7 Ekim’den bu yana insan haklarını hiçe sayan saldırılarında 5 bin 300’den fazla çocuğun öldürüldüğünü anımsatan Karal, “Eli kanlı terör devleti İsrail’in saldırılarında her 12 dakika bir çocuk bombalarla katlediliyor, toprağın altına giriyor, yaşamdan koparılıyor. Binlercesi de yerinden yurdundan edildi. 20 Kasım 1989 yılında Çocuk Haklarına Dair Sözleşmeyi kabul eden Birleşmiş Milletler, kendi kabul ettiği bu sözleşmeye aykırı bir şekilde hareket ederek, gözlerini kapatarak, kulaklarını tıkayarak, sessizliğe bürünerek kendi kabul ettiği sözleşmeyi dahi Gazze’de çocuklar için en temel hak olan ‘yaşam hakkı’nı dahi yeterince, gür bir sesle savunamıyor, bu katliama ne yazık ki ‘dur’ demiyor, diyemiyor.” diye konuştu.

“DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ, DÜNYANIN BU VAHŞET KARŞISINDAKİ SESSİZLİĞİ NEDENİYLE ANLAMINI YİTİRİYOR”
İstanbul Milletvekili Hasan Karal, Dünya Çocuk Hakları Günü’nün, İsrail'in sürdürdüğü vahşetin son bulması için bir vesile olması temennisinde bulundu. Gazze'de insanlığa karşı suçların en büyüğünün işlendiğini ifade eden Karal, şöyle devam etti:

“Kana doymayan İsrail'in saldırılarında 5 binden fazla çocuk, 13 bine yakın Filistinli öldürüldü. Hala hastaneler vuruluyor, bebekler kuvözlerde katlediliyor. İnsanlık dışı saldırılara Müslüman ülkeler üç maymunu oynuyor, dünya bu soykırımı uzaktan izlemekle yetiniyor. Bugün Dünya Çocuk Hakları Günü ama böyle bir günde dahi çocukların yaşam hakları ellerinden alınmaya devam ediyor. Dünya Çocuk Hakları Günü'nde tüm dünya çocukları gibi özgürce yaşamayı, koşmayı, gülmeyi hak eden Filistinli masum çocuklarımız Gazze'de tüm dünyanın gözü önünde, hamasetten başka bir şey bilmeyen güya 'uygar ülkeler'in sessizliği altında gözü dönmüş bir katil devlet eliyle bombalarla katlediliyor, ölüme terk ediliyor. Ve ne yazık ki Dünya Çocuk Hakları Günü, dünyanın bu vahşet karşısındaki sessizliği nedeniyle anlamını yitiriyor. Ey insanoğlu! Daha kaç canın yitip gitmesi gerekiyor bu katliamı durdurmak için? Daha kaç çocuk bedeninin toprağın altına girmesi lazım insanlığın yeniden ihyası için?”

Ali MaşalacıAli Maşalacı