ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 12-06-2024 16:43   Güncelleme : 12-06-2024 16:53

Rize'de Muhammet Koç ve Şifa Elğay isimli gençler boğularak öldü, hocaları tutuklandı

Rize'de dün meydana gelen 2 kişinin hayatını kaybettiği 2 kişinin ise ağır yaralı olduğu olayda göz altına alınan şahıs tutuklanarak ceza evine gönderildi.

Rize'de Muhammet Koç ve Şifa Elğay isimli gençler boğularak öldü, hocaları tutuklandı

Ardeşen İlçesi Diyanete bağlı Tulunoğlu Dursun Efendi Bölge Yatılı Erkek Kur'an Kursu'nda kalan 6 öğrenci serinlemek amaçlı girilmesi yasak olan Fırtına deresine girdi. Fırtına Deresi Kano ve Rafting Parkuru'nun üst kısmında bulunan yapay göle giren gençler bir anda akıntıya kapılan 6 gençten M.S.Ö. (18) ve T.S. (16) kendi imkanları ile akıntıdan kurtularak dereden çıktı. Vefa E. (17), Yaşar G. (18), Muhammet Koç (17) ve Şifa Elğay (17) için Fırtına Deresi’nde arama başlatıldı. Yapılan aramalarda V.E. ve Y.G. yaralı olarak dereden çıkartılırken Muhammet Koç ve Şifa Elğay’ın cansız bedenine ulaşıldı. Olay yerine gelen sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Vefa E.'nin ve Rize Devlet Hastanesi'nde olan Yaşar G.'nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Olayın hemen ardından Kur'an Kursu’nun sorumlu hocası Abdülhamit Yıldırtan gözaltına alındı. Bugün öğle saatlerinde Pazar Adliyesi'ne sevk edilen Yıldırtan ‘Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olma’ suçundan tutuklanarak Kalkandere L Tipi Cezaevine gönderildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Rize Valisi İhsan Selim Baydaş çocukların serinlemek amaçlı girilmesi yasak olan Fırtına Deresi’ne girdiğinin altını çizerek karların erimesinden ötürü derelerin debilerinin yüksek olduğuna dikkat çekti. Vali Baydaş “Maalesef dün diyanet kursunda öğrenim gören gençlerimiz serinlemek amacıyla fırtına deresine girmeyi tercih ettiler. Fırtına deresinin en coşkun olduğu dönemdeyiz. Gençlerimiz akıntıya kapılıp ilerleyince etrafta bulunanlar ve başlarında bulunan öğretmen olmak üzere kurtarmak için dereye atlıyorlar. Hocada derenin akıntısına kapılıyor. İlk etapta 4 öğrencimiz akıntıya kapıldı. Toplam 6 kişiydiler. İlk çıkarılan 2 kişiden birinin durumu kritik. Diğerinin tedavisi devam ediyor. Maalesef iki kardeşimizi de kaybettik. Cenazeleri de ailelerine teslim edildi. Öğrencilerin başındaki görevli için savcılık tarafından başlatılan adli çalışma neticesinde gözaltına alınmıştı. Bugün itibariyle taksirle adam ölüme sebebiyet vermekten tutuklandı. Kaymakam beyimizde idari soruşturma başlatıldı. Savcılığımızın başlattığı adli süreç neticesinde öğrencilerin başında olan görevli bugün itibariyle tutuklanmış durumdadır. Tutuklanan kişi öğrencilerin başında olan kişidir” şeklinde konuştu.

Baş editörBaş editör

hfehmidemir