ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 06-11-2023 02:25

Rize’de KYK Yurdu’nda asansör protestosu

Rize’deki bir KYK yurdunda öğrencinin kıl payı çıktığı asansör bir anda kaymaya başlayınca öğrenciler paniğe kapılarak yurdu boşaltı ve yurt yönetimini protesto etti.

Rize’de KYK Yurdu’nda asansör protestosu

Olay 5 Kasım 2023 Pazar akşamı saat 22.00 sıralarında KYK'ya bağlı Ayder Kız Öğrenci Yurdu'nda meydana geldi. İddiaya göre 7. Kattan asansör ile zemin kata inen Sedanur D. (22) isimli öğrencinin asansörden ineceği sırada kabin bir anda kaymaya başladı. Genç kızın son anda asansörden çıkmasıyla kaymaya devam eden asansör -3’e kadar indi. Bu esnada fren sisteminin devreye girmesi ile yurt binasında gürültü meydana geldi. Paniğe kapılan öğrenciler bir anda yurt binasından dışarıya çıkarak bahçede toplanmaya başladı. Olay yerine çok sayıda 112 Acil Sağlık ekibi, polis ekibi ve İtfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerinde çalışma başlatan itfaiye ekipleri asansör kabinin boş olduğunu tespit etti. Asansörden son anda çıkarak paniğe kapılan Sedanur D. İse 112 Acil sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı. Sedanur D.’nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Gereği yapılacak!
Olayın yaşanmasının hemen ardından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz ve Rize İl Emniyet Müdürü Murat Türesin yurt önüne gelerek dışarıya çıkan öğrencileri dinledi. Ardından olay yerine gelen Rize Valisi İhsan Selim Baydaş’da öğrenciler ile konuşmak istedi ancak öğrenciler slogan atarak protestosunu sürdürdü. Sloganlardan ötürü konuşmakta güçlük çeken Rize Valisi Baydaş kendisine getirilen sandalyenin üzerine çıkarak öğrencilere seslendi. Baydaş, gereğinin yapılacağını ve sorumluların görevden alınacağını öğrencilere duyurdu.

“Titizlikle bu olayın takipçisi olacağız”
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş’ın inceleme yapmak üzere yurt binasına girmesiyle Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Rize İl Başkanı İhsan Alkan öğrencileri sakinleştirmeye çalıştı. Alkan öğrencilere “Çok haklısınız. Kötü bir olayda yaşanabilirdi. Yaşanmadı deyip kenara çekilmeyeceğiz ve bu işin sorumlularını bulacağız. Şehrimizin valisi sizlere söz verdi ve gereğini yapacaktır. Bizlerde sizlerin yanındayız. Titizlikle bu olayın takipçisi olacağız” diyerek seslendi.

Gece geç saatlere kadar slogan atan gençler saat 1.00 sıralarında protestolarını sonlandırdı. Olayla ilgili geniş çapta inceleme başlatılırken yurt binasının asansörleri kapatıldı.
 

Ali MaşalacıAli Maşalacı