Flash53 Güncel Rize Haberleri
Diğer Sayfalar
Rize'de kadına şiddete karşı protesto ilgi görmedi
RİZE HABERLERİ

Rize'de kadına şiddete karşı protesto ilgi görmedi

Rize’de bir grup gencin düzenlediği ‘Kadına şiddete karşı’ protestoya ilgi olmayınca düzenleyen ekip sitem etti.

Baş editör Baş editör hfehmidemir
06-10-2024 20:17 Güncellendi: 10-10-2024 10:45 1 dk okuma

Rize’de bir grup genç tarafından kadına şiddete karşı protesto düzenlendi. Düzenlenen protestoyu sosyal medyadan duyuran ekip kalabalık olmasını bekledi ancak umdukları gibi olmadı. Etkinliğe kendilerinden başka kimsenin katılmadığını gören ekip bu kez sokaktan vatandaş toplamaya başladı. Programda konuşan Ezel Ekşi isimli lise öğrencisi genç “Burada yine içimizi acıtan bir olayın ardından toplandık. Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner için. İki genç kadın Semih Çelik isimli bir cani tarafından katledildi. Çelik ardından Fatih İlçesi Edirnekapı surlarından atlayarak intihar etti. Bu korkunç olay bir kez daha bize kadın cinayetlerinin durmaksızın devam ettiğini gösteriyor. Semih Çelik'in geçtiğimiz yıl çektiği videoda kızı uzun süre rahatsız ettiğini ve öldürmeye çalıştığını itiraf ettiğini görüyoruz. Bu sistemdeki eksilerin bir sonucu. Bu itiraflara rağmen önlem alınmadı. İki masum kadın daha hayatını kaybetti” ifadelerini kullandı.

Grup daha sonra kadın cinayetlerine karşı slogan atarak olaysız bir şekilde dağıldı.

“Sayının azlığı yine Rize'yi utandırıyor”
Programın ardından katılımın az olması nedeniyle sitem eden Ezel Ekşi “Kadın katliamlarına dur demek için toplandık. Kadın sayısı oldukça az. Yoldan kadın döndürdük. Son dakika burası bomboş. Gelen kadınlarında hepsi şokta, biz daha çok bekliyorduk. Rize ili kadınları kendilerine sahip çıkmadılar. Kendi sesini duyurmak için buraya gelmediler. Bütün kadınlar, hepimiz şoktayız. Sayının azlığı yine Rize'yi utandırıyor. Bu şekilde bir dur demek istedik fakat istediğimiz topluluğa ulaşamadık, şoktayız, korkudayız, ölmek istemiyoruz, yaşamak istiyoruz. Kendimize bir şeyler yapmak istiyoruz. Ben sabaha kadar uyumadım. Ben hemcinsimin parçalanmış hallerini haber sayfalarında gördüm. Herkes sosyal medyada paylaşıyor ama gördüğümüzde topluluk gerçekten çok az” dedi.

 

Bu haber Flash53 Güncel Rize Haberleri tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

RİZE HABERLERİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.