GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-07-2023 22:25

Rize'de "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" anma etkinlikleri

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Rize'de yüzlerce kişinin katılımıyla anılıyor.

Rize'de "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" anma etkinlikleri

15 Temmuz 2016 yılında gerçekleşen hain darbe kalkışmasının bertaraf edilişinin 7'nci yılında, Türkiye genelinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Rize'de de gerçekleşti. Öncelikle şehitleri anma yürüyüşü için Rize Gençlik Merkezi önünde toplanan kalabalık 100 metrelik Türk bayrağı ile 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Daha sonrasında meydanda yüzlerce kişinin katılımıyla saygı ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından da Kur’an-ı Kerim okundu. Program gece saatlerine dek sürecek.

"Onlarla şehitlik mertebesine ulaşmayı isterdim"
15 Temmuz gecesinde çocuk olmasına rağmen şehit olmak istediğini belirten Onur Subaşı, "Duygusal olarak çok büyük bir şey. O zamanlar 9 yaşlarında çocuktum, çocuk aklıya bende orda olmak, onlarla şehitlik mertebesine ulaşmayı isterdim, Allah'ım nasip etmedi. Şehitlerimin hepsinin mekanı cennet olsun inşallah. Bu anlatılmaz yaşanır. İnsanın içinde bir burukluk oluyor, orda olmak istiyorsun, onlarla birlikte olmak istiyorsun, keşke onlarla birlikte olsaydım diyorum. Rize’den de çok şehit verdik hatta tanıdıklarım da oldu, çok yakın olduklarım. Şehit Şuayip Seferoğlu Okulu yaptırılanlar, tanışıklığım vardı, komşumdu. Allah rahmet eylesin diyorum" diye konuştu.

"Tanka kafa atan adam gördüm"
15 Temmuz gecesinin dünyada görülmemiş bir olay olduğuna vurgu yapan Musa Yazıcı, "Dünyada görülmemiş bir olay. Tanka kafa atan adam gördüm, öyle insanlar gördüm. Emperyalizm bundan korktu. Biz bu meydana indik o gece adım adım takip ettik" şeklinde konuştu.

"Türk milletimizin Kahramanlığıyla birlikte Cumhurbaşkanın da iyi bir önderliğiyle belayı def ettik"
15 Temmuz gecesi ile ilgili konuşan Emin Özdemir ise, "Demokrasiye sadık bir halk, bu darbelerin bir şey vermediğini gördü. Dış güçlerin bir organizasyonu olduğunu anladı. Bizim Türk milletimizin kahramanlığıyla birlikte Cumhurbaşkanın da iyi bir önderliğiyle belayı def ettik. O gece ben köydeydim. Çay toplayıp eve geldik, Boğaz Köprüsü'ndeki o manzarayı gördükten sonra başarılı olunmayacağını anladım. Televizyon başında 3-4'e kadar olayı izledim. Bir vatan müdafaasına döndü." ifadelerini kullandı.
 

Ali MaşalacıAli Maşalacı