SİYASET
Giriş Tarihi : 02-02-2024 17:18   Güncelleme : 02-02-2024 21:58

Rize İYİ Parti’de istifa depremi: 200’e yakın üye istifa etti

Eski İl Başkanları Av. Ayşegül Özyanık’ın ihraç talebiyle disipline sevk edilmesinin ardından İyi Parti Rize İl Başkanlığı’nda istifa depremi yaşandı. Eski İl Başkanı Özyanık kendisi ile birlikte 200 partilinin partiden istifa ettiğini açıkladı.

Rize İYİ Parti’de istifa depremi: 200’e yakın üye istifa etti

Cengiz Topel Yıldırım’ın Ankara Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkan Adayı olduğunu açıklan İYİ Parti’de sosyal medya hesaplarından Mansur Yavaş’ı da kast ederek “Neredeyse 30 yıldır Ankaramızda hüküm süren vizyonsuzluk ve vasatlık” ifadeleri kullanıldı. Paylaşımı gören İYİ Parti Rize Eski İl Başkanı Ayşegül Özyanık da bu paylaşımı alıntılayarak Melih Gökçek dönemi ile Mansur Yavaş döneminin birbirine benzetilmesinden rahatsız olduğunu ifade ederek partisini eleştirdi. Bunun üzerine harekete geçen İyi Parti Rize İl Başkanlığı, eski İl Başkanları Av. Öyanık’ın ihracını isteyerek disipline sevk etti. Bu duruma tepki gösteren partililer ise Özyanık’ın yaptığı basın açıklaması ile partisinden istifa etti.

“4 buçuk yıl içerisinde belediyeciliği ile kendisini övdüğümüz Mansur Yavaş başkanın dönemi ile Gökçek döneminin aynı kefede değerlendirmenin ciddi bir kurumsal hata olduğunu düşünüyorum”
Genel Başkan Meral Akşener’in ‘Benimle vijdanınız arasında kalırsanız vicdanınızla hareket edin’ sözünden yola çıkarak paylaşım yaptığını ve sonucunda kesin ihraç talebi ile disipline sevk edildiğini ifade eden İyi Parti Rize İl Eski Başkanı Ayşegül Özyanık “Özellikle İyi Parti’nin kurumsal hesabından vizyonsuz ve kalitesiz bir yönetim vurgusuyla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı içine alacak şekilde yapılan bir paylaşıma, genel başkanımızın ‘bir telefonla benim ve vicdanınız arasında kalırsanız vicdanınızın sesini dinleyin’ sözüyle hareket ettim. Ayrıca parti içerisinde demokrasiye vermiş olduğumuz kıymet ve ehemmiyetten ötürü kendi iradem olarak paylaşımı mesaj yazdım. ‘İyi Partimizin 2019 yılında yapılan seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan ve 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olarak önerdiğimiz, 4 buçuk yıl içerisinde belediyeciliği ile kendisini övdüğümüz Mansur Yavaş başkanın dönemi ile Gökçek döneminin aynı kefede değerlendirmenin ciddi bir kurumsal hata olduğunu düşünüyorum’ şeklinde bir paylaşım yaptım. Daha sonra arkadaşlarımızdan birileri beni arayarak hakkımda disiplin sürücünün başlatıldığını söyledi” dedi.

“Bu kadar mücadeleye rağmen Pazar günü arkadaşlarımın beni böyle araması…”
Partisinin kuruluş aşamasında Rize’de çok emek harcadığına dikkat çeken Özyanık “Benim belirtmek istediğim biz burada parti kurulurken burada olan bütün arkadaşlarımızla yola çıkmıştık. Parti kurulma aşamasında da arkadaşlarımızla biz vardık. 2018 yılında tarafıma il başkanlığı görevi tebliğ edildiğinde arkadaşlarım hangi koşul ve şartlarda il başkanlığı görevini aldığını ve neler yaptığımızı biliyorlar. En son 30 Ocak 2023 tarihinde il başkanlığını hamileliğimden ötürü bırakmıştım. Hiçbir sıfatım olmamasına rağmen ülkemin geleceği için, hepimizin çocuğunun geleceği için canla başla elimden geldiğince çalıştım. O zaman hiçbir makamımda yoktu. O gün parti çalışmalarına akşam doğuma gidecekken katıldım. Doğum yaptıktan 1 hafta sonra sahadaydım. Herkes de burada şahittir. Bir tarafta bu şekilde fedakârlık yaptığımız ve uğruna ailenizden zamanını buraya vererek ilerlettiğiniz, bu kadar mücadeleye rağmen Pazar günü arkadaşlarımın beni böyle araması üzerine böyle bir şey olamaz dedim. Bunun olabileceğine ihtimal vermediğim için böyle bir şey olmayacağına ihtimal verdim. Bugün saat 12.30 civarında tarafıma ihraç istemiyle disipline sevk edildiğim ve savunmamı isteyen bir evrak gönderildi” ifadelerini kullandı.

“Hatta ‘Görevde olduğumuz için bir şey diyemiyoruz, haklıydın’ diyenlerde bana geri dönüyorlar”
İyi Parti’nin 6’lı masadan kalktığı sırada ‘Mansur Yavaş şartını’ sunarak yeniden masaya oturduğunu hatırlatan Özyanık istifa ettiğini “Mansur Yavaş, 4 buçuk yol boyunca belediyeciliği ile övündüğümüz, daha sonrasında seçimlere giderken Cumhurbaşkanı adayı olarak ismini önerdiğimiz, masadan kalktığımızda oturma şartı olarak bu kişinin cumhurbaşkanı yardımcısı olma koşulu ile masaya oturduğumuz bir kişi.  Bunu söyleyip, 2 kişinin aynı kefede tutulmasının ben partim adına üzüntü ile karşıladığımı ve bunun doğru olmadığını söyledim. Dünden beri bana telefonlar geliyor. Rize dışından ve yine teşkilatlarımızın içerisinden. Hatta görevde olup, ‘Görevde olduğumuz için bir şey diyemiyoruz, haklıydın’ diyenlerde bana geri dönüyorlar. Şahsi kanaatimi açıklamamdan ötürü bu sürecin buraya gelmesini haksızlık olarak nitelendiren arkadaşlarımız var. Ben zaten bu evrakın gelmesini bekliyordum. Gelmiş olduğumuz süreçte maalesef üzülerek söylüyorum siyaset yapma imkanım veya düşüncelerimi, fikirlerimi demokrasi içerisinde söyleme imkanım olmadığı için İyi Parti’den istifa ettim” ifadeleriyle duyurdu.

“Bu benim için üzücü bir açıklama”
Üzüntülü olduğunun altını çizen Özyanık, kendisi ile birlikte 200 kişinin daha İyi Parti’den istifa ettiğini dile getirerek “Bu benim için üzücü bir açıklama bunu söylerken içim kan ağlıyor. Ben kimsenin çetelesini tutup da istifa ettirdi gibi bir durum yok. Beni arayan arkadaşlarıma baktığımda bir sayı verecek olursak yaklaşık 200 kişi civarında bir arkadaşımız bizle birlikte yol yürüyeceğini ifade ettiler. Bunun dışında genel merkezle görüştüğümde kendilerinin kesinlikle böyle bir talimatı olmadığını ifade etiler. Ben hatta zamanlama olarak çok yanlış olduğunu düşünüyorum” dedi.
 

Baş editörBaş editör

hfehmidemir