RİZE HABERLERİ
Giriş Tarihi : 05-12-2023 09:03   Güncelleme : 05-12-2023 09:22

Rize İl Turizm Müdürlüğü’ne sürpriz isim

Bir süredir boş kalan Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü için Rize’de eğitim camiasının tanıdığı isim konuşulmaya başlandı.

Rize İl Turizm Müdürlüğü’ne sürpriz isim

Geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu’nun yerine Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal atanmıştı. Daha sonra ise İpekdal’ın Rize’ye atanması iptal olunca ‘Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü kim olacak?’ tartışmaları alevlendi. Edinilen bilgiye göre boş kalan müdürlük kadrosu için Rize’nin eğitim camiasından bir isimin hazırlandığı öğrenildi. Ekrem Orhon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Sadri Karaömeroğlu’nun Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atanacağı iddia edildi.

Sadri Karaömeroğlu kimdir?
Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne atanacağı konuşulan Sadri Karaömeroğlu 02 Ocak 1966 yılında Rize’de dünyaya geldi. Trabzon Boztepe  ilkokulu ve ardından Trabzon  İmam Hatip  Lisesi’nde eğitim gören Karaömeroğlu lisans eğitimini Gazi Üniversitesi Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi İşletme Eğitimi Öğretmenliği bölümünde  tamamladı. Özel sektör ve Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde birçok görev alan Karaömeroğlu halen Ekrem Orhon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürlüğü görevini yürütüyor. 

Ali MaşalacıAli Maşalacı