RİZE HABERLERİ
Giriş Tarihi : 09-01-2023 20:02

Rize Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman: "Rize güvenli ve huzurlu bir il"

Rize Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, 2022 yılında kentteki emniyet ve asayiş konuları ile ilgili bilgi verdi.

Rize Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman: "Rize güvenli ve huzurlu bir il"

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kentte görev alan gazeteciler ile bir araya gelen Rize Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman 2022 yılında kentteki emniyet ve asayiş konuları ile ilgili bilgi verdi.

Trafik kazaları ile ilgili açıklamada bulunan Rize İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, "Trafik konusu ülkemizin gündeminde ve sayın bakanımızın sayın Cumhurbaşkanımızın bize koyduğu bir hedef var. Bu hedefler doğrultusunda birlikte çalıştığımız ana hizmet alanlarımızdan bir tanesi çok şükür ilimizde trafik kazaları anlamında da çok başımızı ağrıtacak bir şey yok.  Trafik kazası sayıları: Geçen sen 4 tane ölümlü trafik kazamız olmuştu. Bir tanesi şehir içinde, üç tanesi de kara yolu üzerinde meydana geldi. Toplam dört tane ölümlü trafik kazamızda ölü sayısı 5. Yaralı kazalarımızda geçen sene 639 tane yaralı trafik kazası var. 898 kişide trafik kazalarında yaralanmış. Trafik kazaları bizim ülke gündeminde büyük bir yer tutuyor. Bizde ilimizde bu trafik kazalarının ölümle sonuçlanmaması için elimizden geldiğince gerekli tedbirleri alıyoruz ama bu sadece bizim yapacağımız denetlemelerle tamamen sıfırlayacağımız bir konu değil. Vatandaşlarımız da karayollarının ve güzergâh üzerindeki trafik personelimizin uyarıları doğrultusunda hareket etmeleri bu kaza sayısını en aza indirecektir" şeklinde konuştu.

Narkotik ile ilgili Rize'de bir düşüş olduğunu ifade eden Gökduman, "Narkotik ile ilgili olarak ilimizde olduğu gibi tüm Türkiye'de daha çok metamfetamine yönelik bir yaygınlaşma söz konusu. İlimizde daha önce geçen sene bonzai daha ön plandayken bu sene metamfetamin konusu ön plana çıktı. Narkotik ile ilgili yapılan operasyonlarda toplam 67 uyuşturucu ticaretinden operasyonumuz var. Uyuşturucu kullanmaktan 501 adet operasyonumuz var. Uyuşturucu madde kullanımını kolaylaştırmaktan 5 suç gelirlerinin aklanması yönelikte yapılan bir operasyonumuz var. Bu operasyonlarda uyuşturucu imal ve ticaretinde yakalanan kişi sayısı 108 kişi ticaretten dolayı haklarında işlem yapılmış. Bunların 43 tanesi tutuklanmış 64 tanesi serbest kalmış 1 tanesi firar etmiş. Bu ticaretten 108 kişi hakkında işlem yapılmış ama bunlar operasyonda ismi geçen kişiler esas kişiler ticareti yapan ana şüpheli olarak ticareti yapan kişiler tutuklandı. Sayıya baktığımız zaman geçen sene kullanmaktan 633 kişi hakkında işlem yapmışken bu sene 531 kişi yani kullanan kişi sayısında biraz düşüş var" ifadelerini kullandı.

Ali MaşalacıAli Maşalacı