RİZE HABERLERİ
Giriş Tarihi : 15-10-2023 12:30   Güncelleme : 15-10-2023 12:36

RAGDER Başkanı Mustafa Bayrak'tan Filistin açıklaması

Filistin de Müslümanlara karşı başlattığı kıyım ile insanlıktan çıkan İsrail Başbakanı Binyamın Nenetyahu'yu sert bir dille eleştiren RAGDER Başkanı Mustafa Bayrak bunun tek sorumlusunun İslam ülkeleri olduğunu söyledi.

RAGDER Başkanı Mustafa Bayrak'tan Filistin açıklaması

Haber: Toygar Ayhan

Filistin halkına karşı İsrail güçlerinin başlattığı saldırıları kınayan Rize Aktif Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak Müslümanların merkezi olan Kudüs ve Gazveye karşı yapılan saldırılara ses çıkartmayan Müslüman ülkeler olduğunu söyledi.

Aktif Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak yaptığı açıklamada “ Filistin de insanlık suçu işleniyor ve Dünya bunu seyir ediyor. Her ne hikmetse Müslümanlar bu tür saldırılara uğradığında İnsan hakları ortadan kayboluyor. Dünya ABD güdümünde ve bugün Filistin de insanlar canice öldürülüyor ise bunun arkasında ABD vardır. Ukrayna- Rusya savaşında bile ABD var. Rusya dan korkan ABD yıllarca bir arada yaşayan toplumu birbirine koyarak Rusya’nın gücünü görmeye çalışıyor. Binlerce insan savaş mağduru oldu ve bu savaşta hayatını kaybetti. Bugün Filistin de insanların başına bombalar yağmakta,  her ne hikmetse kimsenin sesi çıkmıyor. ABDA nin şımarık uşağı olan Netenyahu yıllardır Filistin halkına karşı zülüm yapmaktan geri kalmadı. Siyasi rant uğruna Filistin halkını ezmeye devam eden İsrail ve ABD ye karşı İslam ülkelerinin artık bir çatı altında toplanması gerekiyor” dedi.

“İSRAİL TERÖR DEVLETİDİR”
Bayrak açıklamasında İsrail in yıllardır terör örgütlerine silah sattığını ve destek verdiğini belirterek “ Natenyahu nun PKK lideri Öcalan dan farkı yok. Orta doğuyu ele geçirmek isteyen Batılı ülkeler bugün İsrail in yanında yer almakta. Burada amaç belli, Orta doğu girişinde bulunun Filistin halkını ortadan kaldırmak isteyen Batılalar bu sayede orta doğuya hakim olmak istiyorlar. Bu oyunu İslam ülkelerinin bozması gerekiyor. Bugün Filistin halkı üzerinde yağan bombalar yarın Ürdün, Mısır ve Ortadoğu ülkeleri üzerine yağacak. İslam ülkelerinin birleşerek bu oyunu bozması gerek. Binlerce insan evlerinden kovuldu ve üzerlerine bomba yağıyor. Müslümanlar üzerinde yağdırılan bombalara karşı maalesef dünya sağır hale geldi” dedi. 
 

Ali MaşalacıAli Maşalacı