EĞİTİM
Giriş Tarihi : 17-01-2023 10:14   Güncelleme : 17-01-2023 11:36

Pileki Ustası Mustafa Yılmaz’ın hikayesi belgesele konu oldu

Rize Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 'Radyo TV' bölümü tarafından çekilen, pileki ustasının yaşamına odaklanan 'Ekmeğini Taştan Çıkaran Adam' adlı belgesel vatandaşların beğenisine sunuldu.

Pileki Ustası Mustafa Yılmaz’ın hikayesi belgesele konu oldu

Rize Merkez Mesleki Teknik Anadolu lisesi Radyo Televizyon öğrencileri yapmış olduğu belgesellere bir yenisini daha eklendi. Yaklaşık iki ay önce yayınladıkları Güneysulu Soba Ustası Nuri Kaba’yı ele alan “Beşten Bire” isimli belgeselle dikkat çeken bölüm öğrencileri belgesel serilerine İkizdere ilçesine bağlı Çiftlik köyünde yaşayan 73 yaşındaki Mustafa Yılmaz'ın hayatını . “Ekmeğini taştan çıkaran adam “ isimli belgesel ile anlattılar. Belgesel, Rizmir İnşaat ve Riseder sponsorluğunda yayınlandı.

Yapımında Alan Şefi Behzat Aktura’nın yönetmen, Müdür Yardımcısı Ümmühan Taşer’in Proje Kordinatörü olarak görev aldığı belgeselde öğrenciler Seyfullah Topçu Görüntü Yönetmeni, İrem Kurt kameraman, Berat Karali kurgucu, Miray Çakar metin yazarı, Burak Yılmaz ise asistan olarak görev aldılar. Bölüm öğretmeni Behzat Aktura Belgesele gelen yorumlardan memnun olduklarını söylerken unutulmaya yüz tutmuş meslekleri gün yüzüne çıkarmayı hedeflediklerini, ilerleyen süreçte başka ustalarla da bu seriye devam etmek istediklerini söyledi.
 

Ali MaşalacıAli Maşalacı