RİZE HABERLERİ
Giriş Tarihi : 30-07-2023 23:55

Ovit Tüneli'nde 1 dakikalık tepki!

Rizeli usta gazeteci İsmet Kösoğlu 20 kilometrelik İkizdere-Ovit Tüneli yolunun yapılmamasını 1 dk lık oturma eylemiyle protesto etti.

Ovit Tüneli'nde 1 dakikalık tepki!

Cumhurbaşkanı tarafından 2018 yılında büyük ümitlerle trafiğe açılan 14 bin metre uzunluğundaki çift tüplü Ovit Tünelinin yolunun yapılmamasına Rizeli usta Gazeteci İsmet Kösoğlu Ovit Tüneli içinde yaptığı 1 dakikalık oturma eylemiyle tepki gösterdi. Ovit Tünelinin yapılması konusunda kamuoyunu yazdığı haber ve yazılarıyla yıllardır bilgilendiren Gazeteci ismet Kösoğlu yaptığı oturma eylemi hakkında şunları söyledi’ ’Rize-Erzurum karayolu önemli bir karayolu. Denizdeki ucunda da Cumhurbaşkanının özel önem verdiği Lojistik Merkez ve Liman yapılıyor.2012 yılında Başbakan iken delme başlangıcını yapan Sn. Erdoğan oldu. 2018 yılında yani 6 yılda 14 bin metre tünelin delinerek trafiğe de Cumhurbaşkanı iken açmak nasip oldu. Kendilerine çok teşekkür ederiz. Minnettarız o sürede Ulaştırma Bakanı Sn. Binali Yıldırım’dı ve onun da bu tünel için önemli çabası vardır.

Tünele çıkan yolda çalışma yok
2018 yılında Tüneli Cumhurbaşkanı açtıktan sonra o gün bugün İkizdere’den tünele kadar olan 20 km lik yolda hiçbir çalışma başlamadı yapılmadı. Bunu atanmış Ulaştırma Bakanlarına bağlıyorum, bu atanmış Bakanlar maalesef İkizdere-Sivrikaya yani Tünel arasındaki yolda 5 yıl oldu hiçbir çalışma başlatmadı. Sebebi ne bilmiyorum ama kamuoyunun söylediği Zigana Yolu çalışsın Ovit Yolu körelsin diye çalışma yapmıyorlarmış. Ben gazeteci olarak bu yol hakkında binlerce yazı yazdım. Bastırdığım Ovit Kitabını Sn. Cumhurbaşkanına dahi verdim.

Tünel içinde 1 Dakika oturma eylemi yaptım
Cumhurbaşkanına bu yol hakkında bilgi vermiyorlar inancını taşıyorum. Cumhurbaşkanına belki de orada yol sorunumuz yok diyorlar. Zira Tünel çıkışı Erzurum tarafı mükemmel bir yol oldu. Bu yol uçak pisti gibi hem geniş hem on yıldızlı asfalt çalışması yapılmış. Ovit Tünelinden sonra başlatılan Zigana Tüneli yollarıyla tamamlandı hizmete açıldı. Biz komşumuzda yol yapılmasın demiyoruz ama bu Karayolları Genel Müdürlüğü ve atanmış Ulaştırma Balkanları hep komşuya mı çalışacak bu yolu niye görmüyorlar. Yalnız bakanlar değil ki Rize’den seçilenlerde konu hakkında uğraşmıyor, takip etmiyor. Ovit Yolunun sıkıntısın Cumhurbaşkanına iletseler eminim gerekli talimatları atadığı bakanlara söyleyecektir. Kamuoyu sesimizi duysun diye bugün Ovit Tüneli içinde 1 dakika oturma eylemi yaparak yapılmayan yol konusunda ilgilileri protesto ettim. Eğer yakın zamanda yolda çalışma başlamazsa başka türlü protestolara başlayacağım’’ dedi.

Ali MaşalacıAli Maşalacı