HABERDE İNSAN
Giriş Tarihi : 22-02-2023 09:54

Okulda her gün üretilen 10 bin ekmek depremzedelere ulaştırılıyor

Rize Ekrem Orhon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki fırın atölyesinde üretilen ekmekler deprem bölgesindeki ve Rize'deki depremzedelere ulaştırılıyor.

Okulda her gün üretilen 10 bin ekmek depremzedelere ulaştırılıyor

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilin etkilendiği depremlerin ardından Rize Merkez Hayrat Mahallesinde bulunan Rize Ekrem Orhon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde depremzedeler için her gün roll ekmek üretilmeye devam ediliyor. Gönüllü kişilerin okulun fırın atolyesinde günde 10 bin roll ekmek üreterek depremzedelere ulaştırıldı. Şimdi de Rize'ye gelen depremzedeler için ekmek üretimi sürüyor.

Depremin ilk gününden itibaren ekmek yapımlarına başladıklarını söyleyen okul Müdürü Sadri Karaömeroğlu, "Bu projemiz Türkiye'mizde yaşamış olduğu deprem felaketinin ilk gününden itibaren bakanlığımızın okulumuza kurduğu fırında ekmek üreterek deprem bölgelerine gönderiyorduk. Ekmekleri ulaştırma azaldığından ötürü biz üretime devam ediyoruz ve bu kez ilimize gelen depremzedelerin günlük ekmek ihtiyacınıda karşılamış oluyoruz. Biz bu felaketten zarar görmüş olan vatandaşlarımızın ilimizde misafir ederken biraz da olsa açlıklarını gidermek için ekmekleri taze şekilde ulaştırmaya çalışıyoruz. Biz bu süreçte bölgeye gönderdiğimiz ekmek 60-70 bin ekmek. Günlük kapasitemiz bizim 10 bin ama biz biraz daha çalışarak sayıyı biraz daha arttırdık" şeklinde konuştu.
 

Ali MaşalacıAli Maşalacı