Flash53 Güncel Rize Haberleri
Diğer Sayfalar
Öğrencisi tarafından bıçaklanan müdür yardımcısı için sendikalardan ortak tepki
ASAYİŞ

Öğrencisi tarafından bıçaklanan müdür yardımcısı için sendikalardan ortak tepki

Kastamonu’da eski öğrencisi tarafından bıçaklanan müdür yardımcısı için sendika temsilcileri ve öğretmenler, okul önünde açıklama yaparak duruma tepki gösterdi.

Baş Editör Baş Editör
23-11-2022 18:17 1 dk okuma

Kastamonu’da dün meydana gelen olayda, Sepetçioğlu Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Aziz Birbir, kendisini disiplin kurulumuna sevk ettiği için arkadaşı ile okula gelen B.K. tarafından bıçaklanarak yaralandı. Omzuna aldığı bıçak darbesi ile yaralanan Birbir, tedavi altına alınırken, olayın ardından B.K. ve ismi öğrenilemeyen arkadaşı gözaltına alındı. Olayın yaşandığı Sepetçioğlu Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi bahçesinde toplanan sendika temsilcileri ve öğretmenler, duruma tepki gösterdi. Sendikalar adına ortak basın açıklaması yapan Eğitim Birsen Kastamonu Şube Başkanı Orhan Sancaktaroğlu, “Bilime, bilgine, âlime, öğretmene saygıyı esas alan bir medeniyetin bakiyesi olan Türkiye’de, geleceğimizi emanet ettiğimiz eğitimcilere yönelik saldırılar, tedbir alınmadığı için, artarak devam etmektedir. Yürüttükleri mesleğin manevi karşılığı olan saygının çok görüldüğü; sözlü taciz, saldırı, darp, silahla yaralama gibi olayların sıradanlaştığı, maalesef kanıksandığı bir dönemi yaşıyoruz. Bugün gelinen noktada, öğretmene saygı sorunu, en temel meselelerimizden biri haline gelmiştir. Sınıfların akıllı tahtayla, öğrencilerin tablet bilgisayarla buluşturulduğu ülkemizde, geleceğimiz olan çocuklara bilgi, beceri ve değer kazandıran öğretmenlere reva görülen muamele düşündürücü olduğu kadar vahimdir de” dedi.
Sancaktaroğlu, açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Yıllardır olduğu gibi, bu yıl da eğitim çalışanları, Türkiye’nin dört bir yanında şiddet olaylarına maruz kalmaktadır. Son olarak İlimiz Merkez ilçesi Sepetçioğlu MTAL’de Müdür Yardımcısı Aziz Birbir, görevi başındayken elim bir saldırıya uğramış, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmıştır. Bu durum bizleri derinden üzmekte ve geleceğe yönelik endişelerimizi daha da artırmaktadır. Hayatlarını, geleceğimizin daha iyi olmasına vakfeden eğitimcilere yönelik şiddet olaylarının önü alınmazsa, gereken tedbirler ivedilikle hayata geçirilmezse, öğretmene iade-i itibarda bulunulmazsa, şiddet hastalığı bütün toplumu saracak, bu cennet vatan cinnet ülkesine dönüşecek, dolayısıyla yarınlarımız karanlık olacaktır.”

Bu haber Flash53 Güncel Rize Haberleri tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

ASAYİŞ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.