GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-03-2024 11:30

Necati Topaloğlu'ndan 18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Mesajı

“Türk ve dünya tarihinde unutulmaz bir iz bırakan ve bu vatan topraklarının şahit olduğu en büyük kahramanlıkların yaşandığı, Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Necati Topaloğlu'ndan 18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Mesajı

Çanakkale Zaferi, tarih boyunca bağımsızlık, hürriyet ve vatan sevgisi uğruna savaşmaktan çekinmeyen milletimizin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin en güçlü nişanesi; tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkânsızlıklara rağmen vatanını korumak için verdiği milli mücadelenin Türk ve Dünya tarihinin sayfalarına altın harflerle yazılmış bir destanıdır.

Çanakkale’de bağımsızlığımızın, vatan sevgimizin, birlik ve bütünlüğümüzün ölümsüzleşen simgeleri olan şehitlerimiz, saygın ve örnek kişilikleriyle gönüllerde yaşayacak, onların kahramanlıkları, mücadeleleri ve cesaretleri hiçbir zaman unutulmayacaktır.

Bugün bize emanet edilen bu kutsal vatan topraklarında, canımızdan, malımızdan emin olarak bağımsız bir hayat sürdürüyorsak bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Hepimize düşen ortak görev milli değerlere sahip çıkmak, Çanakkale'yi, Kurtuluş Savaşı'nı kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır. Vatan topraklarının ve bağımsızlığın korunması için nasıl bir savaşın verildiğini Millet olarak hepimiz bilmek ve bizlere bu güzel yurdu miras bırakan atalarımıza ve şehitlerimize karşı olan sorumluluklarımızı yerine getirmek zorundayız.

Bu duygu ve düşüncelerle ‘18 Mart Çanakkale Şehitlerimizi Anma Günü’ ve ‘Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıl dönümü’ nedeniyle, kutsal vatan topraklarını canları pahasına savunarak, bu büyük zaferi milletimize armağan eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımizi , minnet şükranla ,saygıyla ve rahmetle anıyoruz

Ali MaşalacıAli Maşalacı