SİYASET
Giriş Tarihi : 01-10-2023 19:10   Güncelleme : 02-10-2023 12:01

MHP Rize İl Başkanı İhsan Alkan güven tazeledi

Gerçekleşen Milliyetçi Hareket Partisi Rize 14. Olağan kongresinde İl Başkanı İhsan Alkan, yeniden il başkanı oldu.

MHP Rize İl Başkanı İhsan Alkan güven tazeledi

Haber: Hasan Fehmi Demir

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Rize 14. Olağan Kongresi yapıldı. Kongre sonucunda tek liste ile gidilen seçimin ardından mevcut başkan İhsan Alkan güven tazeleyerek yeniden il başkanlığına seçildi. İsmail Kahraman Kültür Merkezinde gerçekleştirilen kongreye katılan MHP MYK üyesi Kadir Şekerci divan başkanlığını yaptı. Divan kurulunda ise, Yunus Emre Öztürk, Mehmet Ali Yılmaz, Recep Bakırcı, Yüksel Kaleci ve Murat Kaçak yer aldı. Başkan Alkan, 113 oy ile tekrardan seçildi.

“Rize için yatıp Rize için kalkmaya çalışıyoruz”
Açılış konuşmasını yapmak için kürsüye çıkan Milliyetçi Hareket Partisi Rize İl Başkanı İhsan Alkan, “Göreve geldiğimiz günden bu yana şehrimizin her bir karışını defalarca adımlıyor, her bir hemşerimize ulaşmaya, sorunlarına çözüm üretmeye, Rize için yatıp Rize için kalkmaya çalışıyoruz. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Bey bize bu görevi verdiğinde, ‘Evladım, memleketinize gelin. Memleketin her köşesinde vatanını, milletini, bayrağını, dinini ve devletini, gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü seven ortak değerlerimiz etrafında buluşan herkese milliyetçi, ülkücünün özünü anlatın. Bu memlekette, bu ortak değerler alında birleşen herkes bizim kardeşimiz. Hepsine ulaşın ve milliyetçi, ülkücü hareketi Rize’de güçlü kılın’ talimatını verdi. Kutlu davamızı Rize'nin her bir ilçesinde, her bir mahallesinde temsil ediyor, emanet olarak aldığımız Milliyetçi-Ülkücü Hareket sancağını Başbuğumuzun deyimiyle kirletmeden, lekelemeden, yere düşürmeden taşımaya çalışıyoruz. Görev süremiz olan 5 yıl içerisinde 1'i genel seçim, 1î yerel seçim olmak üzere 2 seçim geçirdik. 2019 Mahalli İdareler Seçimi'nde ilimizde bulunan 3 ilçemizi tarihimizde ilk kez kazandırdık” diye konuştu.

İl Başkanı Üst Kurul Delegesi gösterilmedi
Milliyetçi Hareket Partisi Rize İl Başkanlığı tarihinde bir ilk yaşandı. İl Başkanı olarak yeniden seçilen İhsan Alkan, genel kurulda oy kullanması için gerekli olan üst kurul delegeliğine kendisini yazdırmadı. Kendisini üst kurul delegelerinde yedek sıralara yazdıran Alkan kendisinin yazılması gerektiği yeri eski dönem il başkanlarından Yahya Köse’ye devrederek vefa örneği sergiledi. Alkan’ın bu tavrı MYK Üyesi Kadir Şekerci tarafından açıklanırken salondaki katılımcılarca da büyük beğeni topladı.

Ali MaşalacıAli Maşalacı