SİYASET
Giriş Tarihi : 12-04-2023 22:48   Güncelleme : 12-04-2023 22:59

MHP Rize İl Başkanı İhsan Alkan canlı yayında soruları yanıtladı

MHP Rize İl Başkanı İhsan Alkan çıktığı canlı yayında Togay Muratoğlu’nun sorularını yanıtlayarak “Şehirde yaşayan, Mişona’dan çıkmış Recep Bakırcı beyin aday gösterilmesi için çalıştık” dedi.

MHP Rize İl Başkanı İhsan Alkan canlı yayında soruları yanıtladı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Rize İl Başkanı İhsan Alkan Çay TV ekranlarında yayınlanan Togay Muratoğlu’nun konuğu olarak soruları yanıtladı. 14 Mayıs 2023’te gerçekleşecek seçimleri için MHP’nin belirlediği adayların seçildikten sonra partili ayrımı olmadan Rize’ye hizmet vereceğini kaydederek “Vatandaşlarımız gelecek derdini anlatacaklar. Bu zamana kadar yaptığımız gibi” dedi. Milletvekili adayı Recep Bakırcı’nın Rize’de Ülkücü Hareket’in talihini ve kaderini değiştiren bir Ülkü Ocakları Başkanlığı süreci olduğunu da hatırlatan Alkan, Bakırcı’nın daha önce MYK üyeliği yaptığının da altını çizdi.

Mişona’dan çıkmış Recep Bakırcı
MHP Rize Milletvekili Adayı Recep Bakırcı’nın Rize’de yaşayan, Rize’nin içinden çıkmış bir aday olduğunun altını çizen başkan Alkan “Bir MHP olarak bir yön belirledik. Adaylarımızı belirlerken 1 tanesi benden önceki Rize Ülkü Ocakları İl Başkanı, il başkanlığı devraldığımız kişi. Belki de Rize’de Ülkücü Hareket’in talihini ve kaderini değiştiren bir adamdır Recep Bakırcı. MHP’nin daha sonra MYK üyeliğini yaptı. MHP’nin Rize’de bu kadar güçlü olmasının başlıca sebeplerinden bir tanesidir. Çünkü o bu direksiyonun başına geçip, direksiyonu çevirip, ‘Türk Milliyetçiliği ahlaktır, düzendir, tertiptir. Helal konuşmalıyız, helal yaşamalıyız. Yarın başarılı olacaksak bu şekilde olacağız’ diyerek bir düzen belirlemeseydi biz belki de sokakta bu noktada olmayacaktık. O ocak başkanı olarak bunun başlangıcını yaptı bizlere devretti, biz ocak başkanı olduk o MYK üyesi oldu. Daha sonra ben il başkanı oldum, şimdi nasip oldu MHP olarak vekil adaylarını belirleyecektik, bu noktada da şehirde yaşayan, Mişona’dan çıkmış Recep Bakırcı beyin aday gösterilmesi için çalıştık. Nitekim biz MHP olarak milletvekili seçiyoruz, milletin aslı biziz. Ben il başkanıyım, bu teşkilatın başkanıyım, genel başkanının bu ilde ki sesi, yönü benim” dedi.

"İnsanlarımızdan başka hiç kimseye minnet borcumuz yok"
Rizelilerin geleceğini kendi menfaatlerine kurban etmediklerini dile getiren Alkan kimseden çekinmeden Rizelilerin dertlerini dillendiklerine vurgu yaparak “Biz kendimize bir kral aramıyorduk ki, biz milletimize vekil arıyorduk, milletimizin vekilini arıyorduk. Bizim burada ki isteklerimizi Sayın genel Başkanımız Devlet Bahçeli Bey’e, yeniden seçilecek olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beye aktaracak. Biz ona anlatacağız kendisi gidecek mecliste anlatacak.  Bu düzende devam edeceğiz. Biz danışmanının telefonuna bakacağı bir vekil istemiyoruz. Biz Rize’nin, Rizeli gençlerin, Rize’de yaşayan insanların geleceğini hiç şahsi menfaatlerimizle bir tartıya koymadık. Biz hiçbir düzenin önünde eğilmedik, Rizeli sokakta ne konuşuyorsa geldik aslan gibi burada onu konuştuk. MHP il başkanlığının bizim insanlarımızdan başka hiç kimseye minnet borcu yok” ifadelerini kullandı.

"Bu liste benim listem, adaylarımız benim adaylarım ama onlar Rizelilerin vekili olacak"
MHP’li vekillerin seçildikten sonra Rize Milletvekili olacağını ve parti gözetmeden Rize’ye hizmet etmek için çalışacağını kaydeden Alkan “Bu liste benim listem, adaylarımız benim adaylarım ama onlar Rizelilerin vekili olacak. Ben ne kadar vekillerimize yakınsam onlar da o kadar yakın olacaklar. Biz alanda olacağız, yayacaklar ve görecekler. Seçimlerden sonra MHP Milletvekilimiz diye paylaşmayacağım. ‘Rize Milletvekilimiz Recep Bakırcı Bey, Rize Milletvekilimiz Remzi Kutanoğlu bey, Rize Milletvekilimiz Yunus Emre Öztürk bey Rize Belediye parkında olacaklar’ diye paylaşacağım. Vatandaşlarımız gelecek derdini anlatacaklar. Bu zamana kadar yaptığımız gibi” şeklinde konuştu.
 

Ali MaşalacıAli Maşalacı