SİYASET
Giriş Tarihi : 30-11-2023 21:51   Güncelleme : 30-11-2023 22:09

MHP Rize İl Başkanı İhsan Alkan 2024 yerel seçimleri için açıklamalarda bulundu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Rize İl Başkanı İhsan Alkan, tüm ilçelerden ve beldelerden aday çıkartacaklarını söyledi.

MHP Rize İl Başkanı İhsan Alkan 2024 yerel seçimleri için açıklamalarda bulundu

Milliyetçi Hareket Partisi Rize İl Başkanı İhsan Alkan, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde ilçelerden aday çıkartıp çıkartmayacağına dair merak edilen konuları açıkladı. MHP Rize İl Başkanlığında gazetecilerle bir araya gelen Başkan Alkan, seçimlerde tüm ilçelerden adayların çıkacağını ifade etti. 

“Biz önümüzdeki yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisini bütün ilçelerde adaylarımızla temsil edeceğiz”
Bütün ilçelerden adaylarının olacaklarını ifade eden Milliyetçi Hareket Partisi Rize İl Başkanı İhsan Alkan, “31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi olarak 2019 yılında yapılan yerel seçimlerin Rize’de belki de en başarılısı olan Milliyetçi Hareket Partisinin uygulayacağı politika önümüzdeki seçimlerde hem Milliyetçi Hareket Partisinin hem de Cumhur ittifakının bu noktada düzenleyeceği düzen kamuoyu, Rizeli vatandaşlarımız tarafından merak ediliyor. Öncelikle yarın itibariyle YSK tarafından açıklanan takvimde aday olmak isteyen parti yöneticilerimizin, ilçe başkanlarımızın ve diğer Sivil Toplum kuruluşlarında yöneticilik yapan ve devlet kurumlarında çalışanlarında son istifa günü. Biz önümüzdeki yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisini bütün ilçelerde adaylarımızla temsil edeceğiz. Bu noktada yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcımız Sadir Durmaz beyin bizlere Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Sayın Doktor Devlet Bahçeli beyin emirlerini bize ilettiler” ifadelerini kullandı.

“Önceliğimiz Rize’de Cumhur ittifakını korumak”
Yapıalcak olan seçimlerde önceliklerinin Cumhur ittifakını korumak olduğunu ifade eden Başkan Alkan, “Önceliğimiz Rize’de Cumhur ittifakını korumak. Dolayısıyla bütün ilçelerde aday adaylarımız yavaş yavaş adaylıklarını açıklıyor. Bildiğiniz üzere mevcut Milliyetçi Hareket Partisi yönetiminde olan Belediyelerimizde, başkanlarımız aday adaylıklarını açıkladı. Merkeze bağlı beldelerde aday adaylarımız açıklandı. Sadece Rize Merkezde bir aday adayı arkadaşlarımız var ama bir açıklama yapmadık. Çünkü Rize Merkez bir önceki dönemde olduğu gibi Cumhurbaşkanımızın memleketi olduğu için Ak Parti’nin adayı olabilir. Milliyetçi Hareket Partisi ve Ak Parti’nin uygun gördüğü yerde ya meclis üyesi ve genel meclis üyeliğine kendi adaylarımızla ya da aynı listede meclis ve genel meclis üyelerimizle beraber nasip olursa seçime girebiliriz. Onun haricinde 17 belediyemizde yani 10 ilçe ve 7 tane belde belediyemizde Milliyetçi Hareket Partisi olarak seçime hazırlandık. Milliyetçi Hareket Partisini inşallah 31 Mart 2024 tarihinde yapılan seçimlerde bir önceki aldığımız 3 belediyeye birkaç tane daha belediye katarak Milliyetçi Hareket Partisini güçlendireceğiz. Bu şekilde bir yol haritamız olacak” şeklinde konuştu.

“Aday çıkarttığımız her yerde iddialı olacağımızı düşünüyorum”
Milliyetçi Hareket Partisinin aday çıkarttığı her yerden iddialı olduklarını belirten Alkan, “3 tane belediye başkanımız yok. Biri Milliyetçi Hareket Partisinden ayrılmıştı. Aday çıkarttığımız her yerde iddialı olacağımızı düşünüyorum. Son genel seçimlerde gördük. Ne kadar içten ve dıştan saldırı olursa olsun Rize’de Milliyetçi, Ülkücü harekete karşı bir teveccüh var. Milliyetçi Hareket Partisi her geçen gün Rize’de Siyaseten güçleniyor. Bunun zaten herkes farkında. Adaylarımızdan da farkında. Eski dönemlerde bir ilçe ve beldede birden fazla aday adayı konuşulmazdı. Artık Milliyetçi Hareket Partisinin güçlü olduğu, buradaki yarışın içerisinde alternatif olduğunu herkes görüyor.  Genel Başkanımıza 3 belediye sayımızı 5’e çıkartacağımıza söyledim. Bundan önce Tunca Beldemiz vardı. Oda parti değişirmiştir. Onun haricinde kısmi meclis üyelerimiz olmuştu. Onun haricinde Rize’nin hiçbir ilçesinde meclis üyelerimiz olmamıştı ama bu dönem belediye alamadığımız yerler dahil 2-3 tane meclis üyemiz vardı. Şimdi İyidere Belediyesinden de alacağız. Genel Başkanımız bize talimat vermezse Rize Merkezde de bir aday arkadaşımızı çıkartıp yarışın içerisinde olmak istiyoruz. Burada takdir genel başkanımız Sayın Doktor Devlet Bahçeli beyin. Bu süreçte 5 belediye 6 veya 7 olur. En azından mevcut 3’ümüzü korumak istiyoruz” diye konuştu.

“Kavga olmadan, birbirini kırmadan, üzmeden, projelerin yapıldığı demokratik bir seçim olsun”
“Semilerin kavgasız, kimsenin birbirini kırmadan geçmesini istediklerini söyleyen Alkan, “Osman Bey aday adaylığımızı yaptı. Osman Mete aynı zamanda İyidere’de kurucu Ocak başkanımız. Biz yola çıkarken arkadaşlarımızla Biz Milliyetçi Hareket Partisi olgusunu oluşturmaya çalışıyoruz. 23-24 oy aldığımız zamanlardan bahsediyorum. Bir önceki seçim bin 300 adet oy aldık. Buna istinaden 17-18 otobüs mehteranlar eşliğinde İstanbul’dan gelmişti. Daha sonra İstanbul seçimleri kaybedildi. Devletin koruma politikası var. Oy getireceksen ya birisi gelsin ya da aboneliğin olacak. Dolayısıyla denk bir seçim olacağını düşünüyorum. Ben göreve geldiğimiz ilk günden beridir bunu söylüyorum. Seçim olacak ve bitecek. Seçimden sonra ilçelerimizin belediye başkanları seçilecek. Kavga olmadan, birbirini kırmadan, üzmeden, projelerin yapıldığı demokratik bir seçim olsun. Böyle bir beklentimiz. Bizim Rize ilinde görev yaptığımız sürede bütün partiler arasında bu olguyu, beraber olduğumuzu, önemli olanın Rize olduğunu anlatmaya çalıştık. Genç bir nesil yetişiyor. Gençler bizleri kendileri gibi görüyorlar. Kendi aralarında görüyorlar. Kafede çay içerken, otururken bizi görüyorlar. Dolayısıyla bugün biraz daha şanslıyız” dile getirdi.

“Oğlunu işe alan olduğu zaman Milliyetçi Hareket Partisinden uzaklaşacaktır”
Başkan olarak seçilen bir kişinin kendi akrabalarından birinin işe alınması durumunda Milliyetçi Hareket Parti’sinden uzaklaştırılacağını belirten Başkan Alkan,“Başka aday adayı olmak isteyen arkadaşlarımız var. Burada süreç diğer partilerde olduğu gibi Milliyetçi Hareket Partisinin o ilçede bulunan üyeleri ve buradaki arkadaşlarımızla beraber süreci sürdürüyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi ilçelerde bir önceki seçimde olduğu gibi parti sakini gütmeden o şehirde yaşayan herkesi kucaklayacak kim varsa o adayları belirleyeceğiz. Daha iyi bir aday varsa onu belirleyeceğiz. Onla birlikte yola gireceğiz. Yarın bir gün belediye başkanı olunca biri gitsin diye bir derdimiz yok. Oğlunu işe alan olduğu zaman Milliyetçi Hareket Partisinden uzaklaşacaktır. Doğru işleri yapmayanlar olduğu zaman bu işlerden uzak duracağız. Arkadaşlarımızda bunun farkında. Ben belediye başkanlarımızdan memnunum. Başkanlarımızın çalışmalarından, vatandaşlarımızla diyaloglarıyla memnunum. Kendileri de siyasetin içerisindeler” dedi.

“Ülkü Ocaklı bir genç hali hazırda buraya gelecek. Aday adaylığı başvurusunu yapacak”
Ülkü Ocaklı gençlerinde Aday adaylığı başvurusu yapabileceklerini söyleyen Alkan, “Teşkilat başkanımız olarak Sadık Başkan ya da yaklaşık 20 divan üyemizin yüzde 50’si ülkü ocaklarında yetişmiş arkadaşımız. Burası Ülkü Ocaklarının adaylarına her zaman kapısı açık. Bizim ne belediyelerde ne ilçelerde ne de farklı bir yerde şahıslara verdiğimiz bir söz yok. Aday adayı olacak arkadaşlarla oturacağız. İstişare yapacağız. Doğru neyse onunla yola çıkacağız. Doğru işler yapmıştık. Burada eksikleri kendi üzerime yoruyorum. Bizim önceki dönem Milliyetçi Hareket Partisi olarak eksiklerimiz vardı. Belediyelerde, meclis üyeliklerinde ne olacağına dair acemiliklerimiz vardı. Burada da eksiklikler şahsımın. Şimdi bu eksiklikleri kapatmaya çalıştık. Eksiklerimizi görüyoruz. Artılarımızı da görüyoruz. Burada istişare yapacağız. Ülkü Ocaklı bir genç hali hazırda buraya gelecek. Aday adaylığı başvurusunu yapacak. Başvurusunu yaptığı zaman yüzde 50-50 olan yerde Ülkü ocaklı bir gençten yana tavır kullanabilirim. Yüzde 90 olabilecek yerde bir arkadaşımız varsa her yurttaş Milliyetçi Hareket Partisine gelebilir. Bizim için Ülkücüdür. Buraya gelsinler ve aday olsunlar. İnsanlar hayallerini bizlerle birleştirsinler. İl Başkan Yardımcımız Mükremin Çetinoğlu meclis üyesine aday adayımız. Ülkü Ocaklı gençler her zaman listenin sonuna yazılmaya alışkınlardır. Ben Sadık Beyi görünce Mükremin beyi 28’inci sıraya yazın ki çalışalım ve 28’i çıkaralım” ifadelerini kullandı.

“Öncelikle son beş yıl belediyeler için zor bir süreç oldu”
Başkan Alkan, son beş yılda belediyelerin zor süreçten geçtiğini belirterek,  “Öncelikle son beş yıl belediyeler için zor bir süreç oldu. Merkezi ekonomideki daralma, pandemi ile ve üst tarafımıza yapılan savaşın, coğrafyamızın bulunduğu konumdan dolayı merkezi ekonomide ciddi anlamda bir daralma oldu. Dolayısıyla belediyenin gelirlerinde de ciddi bir daralma oldu. Ne kadar daralma olsa da Çayeli Belediyesi gibi israfı kestin mi bir şeyler yapabiliyorsun. Ne kadar zorlanırsan zorlan israfı keseceksin doğru işler yapacaksın ve bir şeyler oluyor. İkizdere gibi. Diğer belediye başkanlarımızda ellerinden geleni yaptılar. İl genel başkanlarımızda aynı. Fındıklıdan tutun İkizdere ye kadar bütün belediye başkanları ellerinden geleni yaptılar. 31 Mart’ta belediye başkanlarımız onların hizmetleri aday olabilirlerse kendilerinin, aday olamazlarsa kendilerinden sonra gelecek mensubu oldukları partilerin de adayları aynı zamanda çalışmaları kendilerine ışık tutacak. Vatandaşımızın karşısına sandık konulacak. Sandıktan çıkıp çıkmadığı zaman milletimizi nasıl teveccüh ettiğini göreceğiz. Çünkü artık insanlar neyin nerede nasıl yapıldığı görüyor biliyor. Her şey mühürü eline aldığında vatandaşımızın vicdanında. Ben hepsinin çalıştığını düşünüyorum ama bakın bunu burada söylüyorum. Rize belediye için hep örnek veriyim bugün ben MHP’den Rize belediye başkanı aday adayı olsam burada yaklaşık Rize’ye gelen 2 milyon turistsin sınırı aşıp Ayder’e gittiği ve aşağıya indiği yerde, yapılan dolguya şehir hastanesi yapmak yerine, arayı 200 dönüm daha ileriye doldurur 500 dönüme yeni bir şehir kurarım. Eğlence alanlarıyla, Disneyland’lere gelen turistlere burada barınmasıyla ki gençlerimiz yüzde ellisi eğlence yerlerini Trabzon da kullanıyor. Giderim şehir hastanesine de itiraz yaptırırım düz köy yaptırırım. Ya da Salarha’nın merkezi TOKİ evlerini buraya yaptırırım. Bunu kimseyi eleştirmek için söylemiyorum. Yani belediye başkanı adayımız geldi ona Rize’nin komşularını sorduk. Komşularını sorduğumuz zaman Erzurum, Trabzon, Artvin dediği zaman arkadaşımız ile helalleşip kapıdan çıkartmak lazım. Eğer bizim komşumuz Gürcistan, Rusya, Abhazya diyebiliyorsa bu noktada deniz aşırı biraz daha öte noktayı görebiliyorsa gel kardeşim oturalım şimdi senin hayallerin var. Genç arkadaşlarımız bunları istiyor. Farklı bir noktaya yönelmek istiyor. Bu taleplerini bizlere iletiyorlar gayet normal. Hep söylüyorum belki dünyanın en güzel coğrafyalarından bir tanesiyiz. Hep söyledim yine söylüyorum dünde bütün siyasi partilerin katılımıyla İkizdere vadisinin işleyişiyle alakalı orada bir program vardı. Vadimizi korumak, çayın, ÇAYKUR’un dışında ikinci kaynağımız olabilecek olan çünkü ne kadar kabullenmezsek kabullenmeyelim biz ham maddeye uzak olan bir şehiriz. Turizmi geliştirerek burada bir şeyler yapabiliriz. Bu noktada eksiklerimizin olduğunu düşünüyorum ve böyle büyük bir proje hazırlarım. Bugün aday olacak birisi ya da belediye başkanımızla görüştüğümüz zaman kendisine söyleyeceğim ikinci dönem böyle bir proje ile çıkalım insanların karşısına. Bunu da ilk ben neden dillendiriyorum. Şundan dolayı dillendiriyorum hemen yanı başımızda şehrin ferahlaması için Trabzon’un önüne yapılan 700 dönümlük alan Trabzon yatırım aş tarafından Trabzon büyük şehir belediyesinden alındı ve bu eğlence mekanları düzenlemeleri yapıldı. İkinci planı söylüyorum. Kullanılmayan şehrin yaylalarını toprağını işlemek şartı ile şehrin yaylalarını turizme açmakla alakalı plan yapıyor. Bunu kim yapıyor Trabzon yatırım A.Ş. yapıyor. Şimdi bunun aynısını Rize Yatırım A.Ş yapabilir. Yapsınlar zaten. Böyle projelerle gelsinler. Köylerinin dibine hali hazırda bir tane huzur evi yapmakla günahlarından kimse korunamaz” diye konuştu.

“Her şey yanlış dediğin zaman olmuyor. Doğru yapılana doğru diyeceksin”
Alkan Konuşmasının devamında Gürgen dersinde yapılan HES’i göreve geldiği ilk günden itibaren karşı olduğunu ifade ederek, “Göreve geldiğim ilk günden beri karşıyım. Defaten karşı çıktım. O yerlerde benim on tane hanem var. Hemen evin dibinde Saruhan ailesi var. Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısıdır Ozan Saruhan. Benim kardeşimdir elimde büyümüştür. Hemen az yukarısında Burhan Kalender vardır. 30 yıllık dostum. Oralara derme çatma gitmiyorum. Ayda iki kere gürgen deresine gidiyorum. O günde karşı çıkmıştım. Bugün de aynılarını söyledim. Doğru bir şey olduğunu söylemiyorum. Yapılması gereken yerlerde enerji yatırımları yapılsın ama bahsettiğimiz konu şu Gürgen deresinde su yok. Aynı yol üzerinde hali hazıra üç tane HES yapılmış. Yani su bitti tamamen. İkizdere yöresine karşı çıkmamızın sebebimiz şuydu. Örnek vereyim Çoruh vadisine barajlar yapıldı. Yapılabilir zaten sağ sol taştı.  Dolduruluyor belki yukarlarında işlenmesine yarayacak. Ama İkizdere vadisi korunma alanlarından bir tanesi. Burada iki üç megabayt dolayı HES santrali yapmanın gereği yok. Ben bunu hep söylüyorum yani İkizdere vadisini ya da Ayder vadisini ya da Hemşin vadisini eğer bir düzene sokmak istiyorsak buna uygun bir planlama yapalım. Buna uygun bir planlamamız oldun. Bunu şimdi yapmamalıyız. Bu havaalanı ilk geleceği gün temeli atıldığı gün biz bunun planlamasını yapmalıydık. Ama planlama yapamadık. Niye planlama yapamadık hala daha turizm master planlamamız yok hala daha birçok arkadaşımızın bungalovları yıkılacak mı yıkılmayacak mı belli değil. Derme çatma, çarpık bir şekilde turizm yatırımımız ruhsatsız 400’e yakın yıkılacak nokta var. Nitekim insanlarda korkuyorlar. Bir noktada kalıyoruz. Şimdi buralarda eksiklerimiz var. Burada bizimde eksiklerimiz var. Hatalarımız var. Biz bu planları, projeleri hazırlayıp sunmadık ki. Biz nitekim Rize’de Rizeli yurttaşlarımızın bize verdikleri destek ve temsil noktasında konuşabiliyoruz. Şimdi biz iki yere seçim geçirdik. Üç belediyemiz oldu. Üç belediyede de konuştuk. Ama eksik gördüğümüz yanlış gördüğümüz yerde de konuştuk. Mesela ben hali hazırında taş ocağı mevzusunda lojistik yapılıyordu taş ocağı ihtiyacını söyledim. Gittim e dedim ki yapmayı biz burayı yeşerte biliriz. Ama bu lojistik yapılmalı. Çünkü bu lojistik bizim GAP yolumuzu tamamlayacak olan lojistiğimiz. Ovit tünelini yapmamızın sebebi artış için yapmadık biz bunu. Organize sanayiyi canlandıracağımız ikinci etabın canlandırabileceği ve lojistikle beraber dünyaya açılabileceğimiz bir liman. Burası yedi sekiz tane ülkeye direkt mal yollayacak bileceğimiz bir yer. Büyük bir gemi geldiği zaman taşınabilir. Bu noktayı kullanacağız artık. Buda zaten bizim bugün dünyanın devi olarak gösterilen ülkelerle yaptığımız anlaşmalar çerçevesinde kendilerine hali hayli taahhütümüz. Çin ile yaptığımız ticari anlaşmalar noktasında yaptığımız taahhütlerimizdi. Ve yapmalıyız erken zamanda bitmeli. Biz bunu yaparken daha başlamamışken bizden daha sonra Ukrayna karşı tarafa lojistik yaptı biliyorsunuz.  Bunlar önemli olan şeyler. Dolayısıyla biz sadece doğayı korumakla mükellefiz. Ama doğayı korurken insanlarımızın da ekmeklerinizi, gençlerimizi istihdam noktasında sıkıntılarını çözmek içinde bir mücadele veriyoruz. Biz eğriye de eğri doğruya da doğru diyoruz. Her şey yanlış dediğin zaman olmuyor. Doğru yapılana doğru diyeceksin” dedi.

“Ne yapıyorsak insanlarımız görsün”
Milliyetçi Hareket Partisi tarafından ne yapılıyorsa vatandaşların görmesini istediğini söyleyen Başkan Alkan, “Şimdi burada hata yüzde elli yüzde elli. Dokuz meclis üyesi var nitekim kendileri meclis üyesi kendi düşüncesini söylüyor. Olabilir zaten bizim Çayeli belediyesinin biliyorsunuz canlı yayınlıyoruz kaçırılan götürülen bir şey yok. Belediye başkanımız bunlara gayet samimi bir şekilde cevap veriyor ne yapılması gerektiğini. Burada bende zaten birçok kez televizyon programında teşekkür ettim. Ne yapıyorsak insanlarımız görsün. İnsanlarımız bilsin. Ama burada hata nedir? Hata bizim. Demek ki Çayeli ilçe başkanlığı ve MHP il başkanlığı daha iyi çalışacağız, daha iyi bir liste oluşturacağız. Orada dokuz meclis üyesini MHP alacak altı üye muhalefette kalan ya da belediye alamayan partilerde kalacak. Şimdi orada belediye başkanı aldın mı bir yerde meclis üyesi olarak aşağıya düşüyorsan burada sıkıntılar yaşıyorsun. Sadece burada yaşamıyorsun. Bütün belediyelerde aynısı oluyor. Bu yaşanan sıkıntı İstanbul büyükşehir belediyesinde olmuyor mu? Yaşanıyor. Belediye başkanı olan partinin meclis üyeleri cumhur ittifakından meclis üyelerinden daha az. Orada da örnek vereyim İstanbul büyük şehir belediye başkanı diyor ki suya zam yapacağız. Tanto koyduruyoruz suya zam yaptırmıyoruz. Diyoruz ki sen öyle bir şey demedin. Otobüs paralarını sen kesecektin bak zaman istiyorsun suya diyoruz ki olmaz yapma diye bunları söylüyoruz. Onlarda daha çok çalışsınlar bizde daha çok çalışacağız” ifadelerine yer verdi.

“Ercüment Çervatoğlu yarın bir gün gelip Milliyetçi Hareket Partisine katılabilir”
Hangi partiden olursa olsun herkesin başka bir zamanda gelip Milliyetçi Hareket Partisine katılabileceğini ve bundan dolayı mutlu olacağını dile getiren Alkan, “Milliyetçi Hareket Partisi ile Adalet ve Kalkınma Partisi’nin arasında yapılan Cumhur İttifakında meclis üyeleri bile karşılıklı başka partilere geçemez. Yani Milliyetçi Hareket Partisinin bir belediye başkanı Adalet ve Kalkınma Partisinin belediyesine, AKP’nin bir belediye başkanı MHP’nin bir belediyesine geçemez. Cumhur ittifakı dediğimiz şey iki tane üç tane belediye için bir şey değil ama üç dönem belediye başkanlığı yaptı iki abimizde. Kendilerini tanırım, giderim, severim. Tamam yani on beş yıl yeterli diye düşünüyorum. Daha bir on beş yılın peşine ama takdir buyurur Adalet ve Kalkına Partisi yeniden aday olabilir Ahmet Bey. Sıkıntı yok olabilir. İkisi de iyi insanlar. Dürüst insanlardır. Ama az önce bir şey söyledim. Aşağıda bir kuşak var. Genç bir kuşak. Başka bir şey hayal ediyorlar. Bu anlattıklarımızın dışında bir şey hayal ediyorlar. Artık bu hayallerine gem vuramayız. Onları ikna edecek adaylarla birlikte yola çıkmamız lazım.  Projelerle yola çıkmamız lazım. Artık eskisi gibi değil. Yani genç bu sizin çocuklarınız gerekleri bizim çocuklarımız içinde gerekli. Eskiden kavalcılardan birisi derdi ki buna oy vereceğiz diye ona oy verirdik. Ama oyları şimdi. Üçe beşe böldük. Eskiden Meteler’den bir aday çıkardı herkes derlerdi buna oy verin ama böldük oyları. MHP’nin adayı var çekilmiyor. Kalkandere dört beş tane aile birleşiyordu falanca aday olacak seçiliyordu. Şimdi seçilmiyor. Seçilmediklerini gördük. İlk seçimde gördük Kenan beyi. Yani artık siyaset yavaş yavaş farklı bir dile kalıplaşmadan kutuplaşmadan projelerin yarıştığı bir dile doğru dönüşüyor. Bizde bunu yapmaya çalışıyoruz. Ercüment Çervatoğlu yarın bir gün gelip Milliyetçi Hareket Partisine katılabilir. Aday adaylığı için gelebilir. Gelip de kapıyı çalabilir. Yarın bir gün herhangi bir ilçeden meclis üyesi, meclis üyeliği için kapıyı çalabilir. Bundan da mutluluk duyarız” şeklinde konuştu.

“Sosyal demokrat çizgide Mustafa Kemal’in kurduğu ilkeler üzerinde siyaset yapsa belki yüzde 1-2 oy Cumhuriyet Halk Partisi’nden bize gelen oydur”
Başkan Alkan Konuşmasının devamında, “Rize’de ki sosyal demokratlar ağırlıklı olarak Milliyetçi Hareket Partisine oy veriyor. Bu arkadaşlarımızın marjinal yapıda olduklarını anayasanın reddettikleri Mustafa Kemal Paşa’nın hali hazırda mirasıyla ilgili olmadığını 7 düvel biliyor fakat birileri konuşamıyor. Ben konuşuyorum. Konuşamayan arkadaşlarımız var. Oy geçişleriyle alakalı insanlar birerlerden bir şeyler bekliyor. Tabi bu takdir milletimizindir. Anayasanın 4 maddesine inanan yani Sosyal, demokratik hukuk devletine inanan, Türk milliyetçiliğinin sosyal demokratlığını bırakanlar var. Bu memlekette yaşayan insanların yüzde 95’idir. İster doğuda yaşasın ister batıda yaşasın. İster Kürt olsun ister Laz olsun ister Çerkez olsun. Vatanını, milletini ve bayrağını seven herkesin kabul ettiği bir şey. İşte orada yüzde 5 gibi geçmiş dönemlerde silahlı bir terör örgütünün uzantısı. Onların liderliğini yapanlara selam söylemek. Elini öpmek. Bunları yaparken sanatçının elini öptüm diye bir şeyin altına karışmak ancak bu arkadaşlarımızın işidir. Millet ders vermekten yorulmadı. Genel Başkanımızın dediği gibi, ‘gelende bir gidende bir’ Ben bundan Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı olarak mutluyum. Çünkü bahsettiğimiz parti sosyal demokrat çizgide Mustafa Kemal’in kurduğu ilkeler üzerinde siyaset yapsa belki yüzde 1-2 oy Cumhuriyet Halk Partisi’nden bize gelen oydur. Bizde bir iki oy daha fazla alıyoruz ve ben bundan mutluyum” dedi.

“Seçimde Ak Parti’nin söylemlerini sadece yazıyoruz unutmuyoruz”
Genel seçimlerde Ak Parti’nin söylemlerini unutmadıklarını belirten Alkan, “Ayrılıkta azap, birlikte rahmet vardır. Paylaşırsak tok oluruz, ayrılırsak yok oluruz. Problem yok ama bölüşmeler şöyle olur, büyük kardeş böler küçük kardeş seçer. Büyük kardeş hali hazırda her şey benim dediği zaman küçük kardeş buna itiraz eder. Mahkemelerde buna benzer miras davaları var. Onlarda çözülüyor. Biz Milliyetçi Hareket Partisini başarılı kılmak için çalışıyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi’nin ilk amacı cumhur ittifakını güçlü kılmak. Bundan ötürü biz 3 belediyemizi 5 belediyeye çıkarmak istiyoruz. Cumhur ittifakının paydaşları olarak bunları aramızda konuşacağız. Bir önceki seçimlerde ilk iki sıradaki aday Ak Parti’nin olsaydı üçüncü sıra adayı da yine Milliyetçi Hareket Partisi’ndeki Recep Bakırcı Bey olsaydı oy toplamımız bile 156 bin yapıyordu ve CHP’den vekil çıkmıyordu. Karşı masada CHP’li vekil oturacağına aynı masada Milliyetçi Hareket Partili bir vekil otururdu. Biz o zaman bunları söyledik. Şimdi de aynılarını söylüyoruz. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak Rize’de yaşayan bütün paydaşlara kapımız açık. İttifakta paydaşlarımızla zaten görüşüyoruz. Bu noktada benim isteğim ve geçen seçimlerde de söylediğim şey MHP’ye rey verin dedim. MHP’ye oy vermiyorsanız Ak Parti’ye rey verin dedim. Biz yine aynısını söyledik. 1 oy Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bir oy MHP’ye demiştik. Bu bizim Genel Başkanımızın hali hazırda emridir. Milliyetçi Hareket Partisi neslinde yapmamız gereken bir hareket. Önce devletimiz ve milletimiz sonra partimiz diyen mensuplarıyız. Seçimde Ak Parti’nin söylemlerini sadece yazıyoruz unutmuyoruz. Tarih yargılayacak. Sokakta böyle bir algı yürütmelerinin sebebi hali hazırda. Biz 3-0 olması için elimizden geleni yaptık. 2 tane Ak Parti alıyorsa bir tane Milliyetçi Hareket Partisi alsın diye yaptık. Yerli yersiz düzenli düzensiz arkadaşlarımız bu memlekette 5 binin üzerinde şehit vermiş, 15 Temmuz’la beraber Cumhur ittifakını, bu milletin birliğini ve beraberliğini hali hazırda ayakta tutmuş bir partinin ismini anmadan, farklı farklı sembollerle temsil etmeye çalıştılar. Biz bunu Rizelilerin vicdanına bıraktık. 2. Seçimlerde gene çalıştık. En çok çalışan partiydik. Sahadaydık, koştuk, koşuşturduk, elimizden geleni yaptık. Şunun muhasebesini yapacağız. 2-1 oldu. Burada Cumhuriyet Halk Partisi 1 vekil veya belediye alıyorsa Cumhur İttifakı paydaşı olarak ben suçluyum. Yüzde 50 ben suçluyum yüzde 50 diğer paydaşlar suçlu. Nitekim listeleri ben hazırlamadım” ifadelerini kullandı.

Ali MaşalacıAli Maşalacı