SİYASET
Giriş Tarihi : 04-05-2023 13:59   Güncelleme : 04-05-2023 16:44

MHP Rize adayından ‘o çirkin söylemlere’ sert tepki

MHP Rize Milletvekili Adayı Av. Yunus Emre Öztürk’ten ‘MHP’ye verilen oy millet ittifakına yarar’ söylemine sert tepki.

MHP Rize adayından ‘o çirkin söylemlere’ sert tepki

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Rize Milletvekili Adayı Av. Yunus Emre Öztürk, sosyal medya hesapları üzerinden yayın yapan online kanal TV 53’ün konuğu oldu. Turgay Ayhan’ın sunduğu Bir Başka Konu programında konuşan Öztürk kendisine sorulan soruları yanıtladı. 

Ayhan kendisine AK Parti Rize Milletvekili Adayı Av. Harun Mertoğlu’nun çıktığı bir tv programında “Cumhur İttifakı paydaşlarına verilen oy dolaylı yollardan Millet İttifakı’nın hanesine yazılır” söylemini sorması üzerine cevap veren MHP Rize Milletvekili Adayı AV. Yunus Emre Öztürk, Mertoğlu’nun tavrının Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ihanet olduğunun altını çizerek “Sahada oy isterken öncelikle Cumhurbaşkanımıza oy istiyoruz. Aşağıda da biz vatandaşımızdan destek istiyoruz ama vatandaşımız bize ben size oy vereceğim ama Cumhurbaşkanına vermeyeceğim diyorsa, biz gene cumhurbaşkanımıza oy kazandırmak için mücadele ediyoruz. Burada o kadar çalışma varken kendi siyasi ikballeri uğruna, koltukları uğruna saahda aksi yönde cumhur ittifakının diğer paydaşlarına oy verme CHP’ye yarıyor söylemi en açık tabiriyle Cumhurbaşkanımıza düşmanlıktır. Burada ki seçmenler Cumhurbaşkanımızı desteklerken altta da kendi partisini desteklemek istiyor. Fakat karşı taraftan rencide edici, seçim çalışmalarını küçümseyici bir karşılık aldığı zaman insanlarda tepki oluşabiliyor. Bu söylemlere devam ederlerse ittifaka zarar vermiş olurlar. Biz Ak Parti’ye kızmış seçmenin oyunu almaya çalışmıyoruz. Ak Parti’de Cumhur ittifakının bir paydaşı bizlerde öyleyiz" şeklinde konuştu.

Rize'den Milletvekili çıkaracaklarını belirten Öztürk, "2015 seçimlerien baktığımızda Rize’de 10 bin 815 seçmenimiz bizi desteklemiş. Her seçimde oy oranımız artmaktadır. 2018 seçimlerine baktığımız zaman ise Ak Parti’nin yüzde 65 oy oranı var. Millet ittifakının ise yüzde 20’lik oy oranı var. Her zaman 2018 seçimleri söyleniyor ama 2019 yılında ki mali idari seçimleri yapıldı. Özellikle 3 yerde Merkez, Güneysu ve Fındıklı’da adayımız olmamasına rağmen 43 bin 494 oy aldık. Bir yerde 43 bin oy var diğer yerde ise 33 bin var. Baktığımız zaman aynı oy oranı 14 Mayıs’ta da olursa bizi milletvekili sorunumuz yok. Burada Cumhur ittifakının Ak Parti dışındaki paydaşına verilen oylar CHP’ye gidiyor söylemi tutarsız olduğunu gösteriyor. Burada asıl olan, esas olan vatandaşın gönlüne girebilmektir. Öyle seçim döneminden seçim dönemine Rize’ye gel el sık merhaba de, oraya bunu yapacağım şuraya bunu yapacağım de. Şimdiye kadar niye yapmadınız. Biz yapılanı götürecek değiliz. Yapılanı destekliyoruz. Burası Rize’dir. Hepimizin ortak yaşayacağı şehirdir. Vatandaşa söylerken biz diyoruz ki derdimize ortak olun. Onlarda diyor senin derdin nedir. Bende diyorum derdim Rize. Vatandaş bizden sonra buraya biri geldi de ondan hayır göremedik demesin" ifadelerini kullandı.

Ali MaşalacıAli Maşalacı