SİYASET
Giriş Tarihi : 02-03-2024 16:24

Memleket Partisi anlamlı günde sahalara indi

Memleket partisi Rize'nin düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü olan 2 Mart'ta sahaya indi

Memleket Partisi anlamlı günde sahalara indi

Memleket Partisi Rize örgütü 31 Mart mahalli idareler seçim arifesinde esnaf ziyaretlerinde bulundu. Ziyaretlere il başkanı Muhittin Bayrak, Rize Belediye Başkan adayı Attilla Kayhan, Belediye Meclis Üyesi 1. sıra adayı Nihal Demir, il genel meclis üye 1.sıra adayı Ömer Yıldırım ve partililer katıldı. Konuyla alakalı yazılı basın açıklaması yapan il Başkanı Muhittin Bayrak açıklamalarda bulundu. 

"Biz ucuz siyaset yapanlardan değiliz, projelerimizi anlatıyoruz" 
Bayrak: “Memleket Partisi üçüncü yoldur. Bizler AKP oy vermeyeceğim CHP de elim gitmiyor diyenlere alternatif bir partiyiz. Bizler kimsenin başarısını kötülemeyiz. Hiç kimsenin yaptığı güzel yatırımlara kötü demeyiz. Biz kimseyi hakaret vari çamur atmayız. Bizler Rize için yapılan güzel işlere teşekkür ederiz. Memleket Partisi örgütü olarak adaylarımızla projelerimizle ortadayız. Memleket Partisi yapacaklarını anlatır. Bugün iki Mart Rize'mizin düşman işgalinden kurtuluş yıldönümüdür. Adaylarımızla bu anlamlı günde esnaflarımızın 2 Mart gününü kutladık. Projelerimizin yer aldığı broşürleri taktim ettik. Bizlerin iddiası biz daha iyisini daha güzelini yaparız olmuştur. 

"Çirkin siyasete karşıyız" 
Benim Rizeli hemşerilerimizden isteğim Rize'de ikamet etmeyen seçimden seçime ortaya çıkan gömlek değişir gibi parti değişen. Sokaklarda herkese mavi boncuk dağıtan insanlara pirim vermemesi. Rizeli vatandaş her adayın kantardaki ağırlığını tartacak zekâdadır.  Her insanın sicili ortadadır. Memleket Partisi palavla ile siyaset yapmaz. Memleket Partisi kendisine yol açmak için görevde olan insanlara sıfat takmaz. Memleket Partisi Rize li hemşerilerinden, partisi, siyasi görüşü ne olursa olsun herkesten hizmet kapasitesini, projelerini farkını kanıtlamak için destek istiyor. Memleket partisinin varlığını sürdürebilmesi için hemşerilerinizi desteğine ihtiyacı vardır. Bizler vatana millete faydası olan her şeye partisine bakmadan destek veririz. Bazı partiler sadece eleştiriyor fakat kendi önerilerini ortaya koyamıyorlar. Sadece karalama yapıyorlar. Siyaset karalama yapmak değildir. Biz daha güzelini yaparız, iddiasını ortaya koymak bu söylemini projeleriyle izah etmektir. Memleket Partisi iha, siha, Kaan destekliyor. Yapanların emeğine saygı duyuyor. Öyle bazı siyasetçiler gibi kurusıkı sallamıyor. Bizler Sayın Rahmi Metin'in bazı çalışmalarını beğeniyoruz bazılarını beğeniyoruz. Beğendiklerimize her zaman teşekkür ettik, beğenmediklerimizi edepli, saygılı bir şekilde eleştirdik. Bizler sokak ağzıyla ne Sayın Rahmi Metine de başka bir siyasetçiye hitap etmeyiz. Bu anlayış tarzı bize yakışmaz. Sayın Metin olsun diğer adaylar olsun bizim düşmanımız değil rakiplerimiz. Bu bir savaş değil yarış. Bu yarış biter bizler milletin iradesine saygı duyarız. Vatandaşa ona oy verdin buna oy verdin diye kızamayız, küsemeyiz. Milletin iradesi bizler için esastır. 

"Birileri utanmadan bizim projelerimizi araklamış" 
Yaklaşık iki yıldır gerek tv'de gerek yazılı basın açıklamalarımız da kent ve sahil arasındaki çin setti gibi yapılmış viyaduklerin kalması hem kentle sahil bütünleşmesini hemde dal çık mödeli ile trafik sorununu halledeceğimizi anlattık ve projelendirdik. Bu proje bölgesel gazetelerde bile yer alarak çok beğenildi. En sonda Belediye için ortaya koyduğumuz projeleri 10 gün önce tekrardan basınla paylaştık. Bazı adaylar proje olarak belediye dış cephe boyası dan öteye geçememişki bizim projelerimizi sahiplenmiş ve noktası virgülüne kadar kameranın karşısına geçip anlatıyor. Hiç kimse memleket partisinin emeğine şu çekemez. Biz nasıl diğer adaylara ve halihazırda yapılanlara saygı duyuyorsak bizim çalışmalarımıza da saygı duyulmasını bekliyoruz. Şimdi soruyorum seçim biter bitmez mağlup olduğunuzda arabanıza binip ticaret ettiğiniz şehre gideceksiniz. Bizde burada Rize için çalışmaya devam ederek yeni projeler üreteceğiz. Sayın aday her seçim olduğu gibi yine Rize ye gelip hazıramı konacaksınız? Yapılanları karalamak bir kenara dursun başkasının emek verip kafa patlattığı projelere mi sahip çıkacaksınız?  Böyle siyaset olmaz biraz gerçeklerle yüzleşin ve sadece kendinize ait projeleri ve yapacaklarını zı anlatın doğru olan budur. Sizler kendi hayal dünyanızda yaşamaya devam edin yaşamaya devam edin, bizler vatandaşa gerçekleri anlatmaya devam edeceğiz. Rizeli hemşerilerimi bu konu ile meşgul ettiğim için üzgünüm. Lakin sokakta biz memleket partisine oy vereceğiz diyen vatandaşlara onların şansı yok söylemi bardağı taşıran son damla oldu. Yeter artık” dedi

Baş editörBaş editör

hfehmidemir