SİYASET
Giriş Tarihi : 11-03-2023 16:17

Köksal Toptan, İYİ Parti'den milletvekili aday adaylığını açıkladı

Rize'de siyaset yapan Köksal Toptan İYİ Parti'den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

Köksal Toptan, İYİ Parti'den milletvekili aday adaylığını açıkladı

 Millet ittifakının adayları bir bir aday adaylıklarını açıklamaya başlarken İyi Parti Rize İl Binasında Partililerle bir araya gelen Köksal Toptan düzenlediği basın toplantısında İyi Parti'den Milletvekili aday adaylığını resmen açıkladı.

“Gün birlik ve beraberlik günüdür”
Düzenlediği basın toplantısında konuşan Köksal Toptan, siyasete neden döndüğünü anlatarak, “Saygıdeğer hem şehirlilerim siyasete neden geri döndüm. Neden İyi Parti’den elimi değil, gövdemi taşın altına koymaya geldim. Zaman zaman Rize’ye gelirken, sokakta ’Köksal Başkan Allah aşkına gel. Rize’den aday ol. Rize’de sana ihtiyacımız var. Siyasi parti önemli değil, hangi partiden olursan ol seninleyiz’ diyorlar ve son 2 senede bu laflar git gide çoğaldığından dolayı bende tekrar siyasete dönmeye Dünya görüşüme uygun olan ve eskiden Genel Başkanım Meral Akşener’i iyi tanıdığım için, kendisinin bir anne yüreği olduğu için Rize’ye İyi Parti’den en iyi şekilde hizmet vereceği için ve İyi Partilerin kadrolarının iyi olduğu için Pırıl pırıl insanları olduğu için İyi Parti’den aday oldum.  Onun için şimdi huzurlarınızdayım. Cumhurbaşkanlık sistemi, bu ucube sistem, ülkemizi kötü pozisyonlara getirdi. Bu sistemden kurtulmak için önemli bir neden. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Hep birlikte hareket günüdür” şeklinde konuştu. 

“Rize’nin ekonomisi emekli maaşıyla dönüyor”
Rize’de ki sorunların neler olduğunu bildiğini ifade eden Toptan, “Rize’nin sorunlarını biliyorum. Dışarıda iş adamlığı yaparken Rize’yi seyrettim. Rize’den beni arayanlar oldu. Rize’de birincisi işsizlik sorunu üniversiteli arkadaşlarla oturdum gene sordum. Siz ne bekliyorsunuz. İş dediler, ben oysa ki onlardan iyi bir yaşam alanı, spor aktiviteleri, tiyatro, kültürün gelişmesi gibi şeyler beklerken iş dedi. Şu an da Rize’nin ekonomisi emekli maaşıyla dönüyor. Tekrar Rize’miz bizi teveccüh eder” diye konuştu.

“Çay Kanunu ÇAYKUR’u yanımıza alıp tekrar çıkaracağız”
Çay Kanunu hakkında konuşan Toptan, kanunu tekrardan yapacaklarını söyleyerek, “ÇAYKUR’da çalışan mevsimlik işçi kardeşlerimiz kadro bekliyor. Bu sorunun çözülmesi lazım. ÇAYKUR’u iyi biliyorum. Allah nasip eder halkım beni milletvekili eder. Bu sorunları İyi Parti olarak çözeceğiz. Millet ittifakı olarak çözeceğiz. Çay kanunu diye bir şey çıkardılar. Üretici o kanunda yok. Ben televizyonlara bağlandım. Muhalefet ettim, dedim ki siz ne yapıyorsunuz. Böyle bir kanun olur mu. ÇAYKUR içinde yok, çay üretici içinde yok. Eğer iktidar olduğumuz zaman, ÇAYKUR’un menfaatine çay kanunu tekrardan gündeme getirerek, teşkilatlarımızla beraber STK’larımızla beraber ÇAYKUR’u yanımıza alıp o kanunu tekrar çıkaracağız” ifadelerini kullandı.

“Rize'nin su sıkıntısı var”
Rize'nin su sorununu çözeceğini belirten Toptan: " Rize'nin su sıkıntısı var. 1990'lı yıllarda rahmetli Memiş Ali Usta belediye başkanıyken biz değerli ortağımız o zamanlar CHP ile beraber, değerli il Başkanı Allah rahmet etsin Haydar Kulaksız asıl öncüler vardır, Mehmet Arslankaya vardı.  Onlarla beraber Andon Suyu Projesini yaptık, bağladık ve yedek su bıraktık. Şaban deresi diye bir dere bıraktık ki o zaman Ozan Bey vardı Malatyalı İller Bankası Bölge Müdürü Yardımcısı dedi ki bize "Yirmi otuz yıl sonra nüfus artışına göre Rize'de su sıkıntısı olur. Bunu sonradan bağlamak üzere bıraktık ama gördük ki Andon'un başına HES yapmışlar, bütün akar suları o HES'e bağlamışlar. Şimdi Rize susuzluk çekiyor. Geldiğimiz zaman su sıkıntısını çözeceğimize de size söz veriyorum" dedi.

Ali MaşalacıAli Maşalacı