ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 12-10-2023 17:50

Kazanın ardından 9 gün yoğun bakımda kalan Enes Çapkan'dan duygu dolu sesleniş

Antalya’da geçirdiği trafik kazası sonrasında ağır yaralanan trafik kazası mağduru Enes Çapkan, motosiklet sürücülerine seslenerek, “Kaza anında kaskım yoktu, 9 gün yoğun bakım ünitesinde yattım. Sağ bacağımda 7 ayrı kırık var, kalçamda platin var. En az 1 yıl daha yürüyemeyeceğim, kafamda çatlak var. Bir daha asla kask takmadan motosiklet kullanmam” dedi.

Kazanın ardından 9 gün yoğun bakımda kalan Enes Çapkan'dan duygu dolu sesleniş

Motosiklet pratik ve ekonomik bir ulaşım aracı olması sebebiyle günümüzde en çok tercih edilen ulaşım araçlarından biri haline gelerek, her geçen gün kullanıcı sayısını artırıyor. Yaşanan bu artış, trafikte ciddi güvenlik sorunlarını beraberinde getirdi. Uygun motosiklet ekipmanları kullanıldığı takdirde oluşabilecek riskler minimuma indirilebilir. Motosiklet kullanıcısının trafikte en güvenlik önlemi ise kask olarak öne çıkıyor. Bir motosiklet ile başka bir aracın muhtemel çarpışmasıyla oluşan kazada en çok motosiklet sürücüsü etkileniyor. Bu yüzden motosiklet kaskını ve koruyucu ekipmanları kullanmak hayati önem taşıyor.

Birçok ameliyat geçirdiğini ve 1 yıl daha yürüyemeyecek
Kask ve koruyucu ekipman kullanmadan motosiklet kullanan ve 27 Ağustos günü geçirdiği trafik kazası sonrasında ağır yaralanan trafik kazası mağduru Enes Çapkan (22), kaza sonrasında vücudunda meydana gelen travmaları, sağlık durumunu, yaşadıklarını ve trafik kurallarına uymanın önemini anlattı. Motosiklet kazası sonrasında bir müddet yoğun bakımda kaldığını, birçok ameliyat geçirdiğini ve 1 yıl daha yürüyemeyeceğini ifade eden Çapkan, kendisinin bir daha asla kaskı olmadan motosiklet kullanmayacağını, kendisini ve sevdiklerini düşünen herkesin de koruyucu ekipman ve kask olmadan asla motosiklet kullanmamasını vurguladı. Kaza anları ise güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

“Bir daha asla kask takmadan motosiklet kullanmam”
Enes Çapkan motosiklet sürücülerine seslenerek, “Kaza anında kaskım yoktu, 9 gün yoğun bakım ünitesinde yattım. Sağ bacağımda 7 ayrı kırık var, kalçamda platin var. En az 1 yıl daha yürüyemeyeceğim, kafamda çatlak var. Bir daha asla kask takmadan motosiklet kullanmam” dedi.

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Şafak Özyörük ise, motosiklet kullanıcılarının karıştığı trafik kazası sonrasında yapılan müdahaleler ile ameliyatlarda kask ve güvenlik ekipmanlarını kullanmayan sürücülerin maruz kaldığı ölümcül vücut travmalarına rağmen, doğru kask ve güvenlik ekipmanlarını kullanan sürücülerin muhtemel kazaları birkaç sıyrıkla atlattığını belirtti.
 

Ali MaşalacıAli Maşalacı