Flash53 Güncel Rize Haberleri
Diğer Sayfalar
Kaçkar Dağları'nda yapılan Heliski sezonu sona erdi
SPOR

Kaçkar Dağları'nda yapılan Heliski sezonu sona erdi

Kaçkar Dağları'nda gerçekleşen Heliski heyecanı sona erdi.

Baş Editör Baş Editör
28-04-2023 15:45 1 dk okuma

Kaçkar Dağları'nda 17. kez yaşanan Heliski'de rötarlı başlamasına rağmen katılım sayısı yüksek oldu. Heliski, dünyanın çeşitli ülkelerinden sporcuların Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinin Ayder Yaylası'na gelerek helikopterle daha önceden belirlenmiş, kayak parkurlarının zirvelerine kayakçıların helikopterle bırakılması ile yapılıyor. Kayakçılar, parkur bitiminde yine helikopterle alınarak tekrar zirvelere bırakılıyor. Bu yıl 7 Ocak’ta başlaması beklenen Heliski etkinlikleri kar yağışının yeterli olmaması nedeniyle rötarlı olarak 9 Ocak’ta start almıştı ve bu ay sonunda da sona erdi. Heliski'ye bu yıl yurt içinden ve yurt dışından 370 sporcu katılım sağladı. Ayder’de sisli havalarda havalanamayan helikopterlerin yerine ise kayakçılar için alternatif olarak 'Snowtrack' adı verilen kar araçları kullanıldı.

Bu haber Flash53 Güncel Rize Haberleri tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

SPOR Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.