SİYASET
Giriş Tarihi : 15-12-2022 19:29   Güncelleme : 15-12-2022 20:00

İsmail Saymaz'dan CHP'de kaybet kaybet yorumu

Gazeteci İsmail Saymaz yazdığı yazısında Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) kaybet kaybet mücedalesi yorumunda bulundu.

İsmail Saymaz'dan CHP'de kaybet kaybet yorumu

Gazeteci İsmail Saymaz, HalkTV'de yazdığı yazısında CHP'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 18 Haziran 2023 tarihindeki seçimlerde CHP'yi kaybettireceğini ifade ederken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun aday olarak öne çıkarılırsa CHP'nin ve Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanmasının çok zor olduğunu ifade etti.

Gazeteci Saymaz yazısında, "Kim aday olur, bilmiyorum. Kılıçdaroğlu olursa, İBB ve İmamoğlu olmaksızın seçimi kazanması zor görünüyor. Çünkü İmamoğlu, muhafazakar ve milliyetçi seçmeni etkilemek bakımından, Akşener hariç, Altılı Masa’daki diğer liderlerden daha güçlü bir siyasetçi. Kılıçdaroğlu ve CHP’nin temas kurmakta zorlandığı Karadeniz ve Doğu Anadolu seçmenlerine rahatlıkla seslenebiliyor. İmamoğlu’nun kimi CHP’liler tarafından cumhurbaşkanı adayı olmak istediği iddiasıyla hırpalanması CHP’ye kaybettirir.

İmamoğlu aday olursa, CHP ve Kılıçdaroğlu olmaksızın seçimi kazanması da çok zor. Çünkü İmamoğlu, ancak CHP’lileri arkasına alarak ve partisinin kurumsal desteğini sağlayarak başarı elde edebilir. İmamoğlu, maaşlı profesyonellerle değil, partisinin afişleri için bir direkten direğine zıplayan inanmışlarla yol yürürse kazanabilir. Kılıçdaroğlu’na rağmen İmamoğlu. İmamoğlu’na rağmen Kılıçdaroğlu kazanamaz. Bu ‘kaybet kaybet’ mücadelesidir" ifadelerine yer verdi.

Ali MaşalacıAli Maşalacı