SİYASET
Giriş Tarihi : 03-01-2023 14:54

Hasan Kansızoğlu'ndan camide uygunsuz fotoğraf çekilen Eda Taşpınar'a tepki

Anadolu Kültür Spor ve Eğitim Yardımlaşma Derneği (AKAS-DER) Genel Başkanı Hasan Kansızoğlu, camide uygunsuz fotoğraf çekilen Eda Taşpınar'a tepki gösterdi

Hasan Kansızoğlu'ndan camide uygunsuz fotoğraf çekilen Eda Taşpınar'a tepki

AKAS-DER Genel Başkanı Hasan Kansızoğlu, camide uygunsuz fotoğraf çekilip sosyal medyasında paylaşarak gündeme gelen Eda Taşpınar'a tepki gösterdi. Kansızoğlu yaptığı açıklamada, Taşpınar'a gereken cezai yaptırımın uygulanması gerektiğini ifade ederek, “Yeni yılın gelişini cami içinde, seccade üzerinde, uygunsuz kıyafet ve ayakkabı ile poz vererek kutlayan kendisine modacı denilen bir insan müsveddesi. İnanmak ya da inanmamak sizin bileceğiniz bir konu, hiç kimseye alakadar etmez. Ancak söz konusu toplumun ve bizlerin inandığı değerlerse yok sayamazsınız, inanmıyor olsanız bile saygı göstermek zorundasınız. Her dinin ibadethanesi kutsaldır. Hele ki Müslüman bir toplumda kendi ibadethanemiz olan camiler bizler için alay konusu ya da reklam malzemesi olamaz olmamalıdır da. Bu tür paylaşımların önce yapılıyor sonra halktan gelen tepkilerle kaldırılıyor olması cezayı hafifleten bir sebep olmamalı. Olaydan sonra soruşturma başlatılmış olması da önemli" şeklinde konuştu.

Kansızoğlu açıklamasının devamında "Ancak bu tür “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçuna esaslı bir yaptırım cezası gelmeli, gelmeli ki hiç kimse bizim kutsallarımıza saldırmamalı, alay konusu, reklam malzemesi yapmamalı. İnandığımız değerlerdir toplumu ayakta tutan. İnandığımız değerlere de hakaret etmek kimsenin özgürlüğü değildir. Sanatçı, modacı vs her kim olursa olsun kutsalımızı ayaklar altına alan gerekli cezayı almalıdır. Devletimizden bu tür suçlar için acil yaptırım kararı bekliyoruz. Gereken her türlü cezai yaptırım uygulanmalı ki kimse bu cezayı hafife alamasın. Gerekiyorsa idama kadar yolu var” diye konuşan Kansızoğlu“Kutsalımıza hakaret eden haddini aşmıştır” diyerek sözlerine son verdi.

Ali MaşalacıAli Maşalacı