ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 05-02-2024 12:24   Güncelleme : 05-02-2024 12:33

Halil İbrahim Ak ve Sedat Semavi Sarı'nın mahkemesi başlıyor!

Rize’nin sevilen iki genci, Halil İbrahim Ak ve Sedat Semavi Sarı'nın ölümü ile sonuçlanan 'Kiracı-ev sahibi' kavgasının duruşması başlıyor.

 Halil İbrahim Ak ve Sedat Semavi Sarı'nın mahkemesi başlıyor!

Rize merkeze bağlı Paşakuyu Mahallesi Atatürk Caddesi'nde 24 Temmuz 2023 günü saat 19.30 sıralarında, teyzesinin evden çıkmasını isteyen ev sahibi Mücahit Kazancı ile tartışma yaşadığını duyan Halil İbrahim Ak arasında çıkmıştı. Ak’ın sorunun çözülmesi için binaya gittiği sırada tartışma yaşanmış, çıkan tartışmada Mücahit Kazancı isimli şahıs belinden çıkardığı ekmek bıçağı ile Halil İbrahim Ak, Sedat Semavi sarı ve Miraç B.’yi yaralamıştı. Halil İbrahim Ak isimli genç olay yerinde hayatını kaybederken Sedat Semavi Sarı ise Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 14 günlük yaşam savaşını kaybederek hayatını kaybetmişti. 2 arkadaşından daha az hasar alan arkadaşları Miraç B. İse tedavisinin ardından taburcu edildi. 

İddianamesi hazırlanan olayın mahkemesi 6 Şubat 2024 tarihinde Rize Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlıyor. İlk kez hakim karşısına çıkacak olan ve başta Ak ve Sarı'yı ‘Kasten öldürme' suçundan ve ardıdnan Miraç B.'yi kasten öldürmeye teşebbüs, birden fazla kişi tarafından birlikte silahla tehdit ve basit yaralama’ suçlarından yargılanacak olan zanlı Mücahit Kazancı’nın mahkemeye Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanması bekleniyor.

Baş editörBaş editör

hfehmidemir