Flash53 Güncel Rize Haberleri
Diğer Sayfalar
Hakkari'de heyelan nedeniyle 3 ev tahliye edildi
ASAYİŞ

Hakkari'de heyelan nedeniyle 3 ev tahliye edildi

Hakkari'de etkili olan yağışlarla birlikte meydana gelen heyelan sonucu 3 ev tahliye edildi.

Baş Editör Baş Editör
19-03-2023 17:20 1 dk okuma

Hakkari'de iki gündür aralıklarla etkisini sürdüren karla karışık yağmur heyelana neden oldu. Pehlivan Mahallesi’nde toprak kayması nedeniyle bir evin istinat duvarı çökerken, duvarın üst taraflarında bulunan 3 ev ise tedbir maksatlı tahliye edildi. 3 evi mühürleyerek içeri girilmemesi uyarısında bulunan zabıta ekipleri, etrafına güvenlik şeridi çekti.
Tahliye edilen evlerden birinde kiracı olan Metin Yalçın, oturdukları evin altındaki istinat duvarının toprak kaymasında çöktüğünü söyledi. Yalçın, "Belediye ekipleri burada inceleme yaptı. Oturduğumuz evlerin derhal boşaltılmasını istediler. Evlerimizi boşalttık. Toprak kaymasının yaşandığı noktada beton istinat duvarı yapılması halinde evlerimize tekrar döneceğiz. Yetkililerden isteğimiz istinat duvarının bir an önce yapılmasıdır" şeklinde konuştu.

Hakkari Belediye Başkan Yardımcısı Hamit Zibek de mahallede incelemelerde bulunarak, ailelere geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bu haber Flash53 Güncel Rize Haberleri tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

ASAYİŞ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.