ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 13-08-2023 22:41

Gölde batan teknedeki 2 kişi kurtuldu, Mehmet Ali Kocabaş'ın cansız bedenine ulaşıldı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde gölde teknenin batması sonucu suya düşen 3 arkadaştan 2’si karaya çıkarken, boğulan 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Gölde batan teknedeki 2 kişi kurtuldu, Mehmet Ali Kocabaş'ın cansız bedenine ulaşıldı

Saat 18.00 sıralarında Tolga Y. (33), Ali Y. (31) ve Mehmet Ali Kocabaş (33) Beyşehir Gölü’ne kıyısı olan Gölyaka Mahallesi’nden gezi amaçlı tekne ile göl sularına açıldı. Kıyıdan uzaklaştıktan sonra göl sularında bir süre sonra fiber teknenin su alarak batması sonucu 3 arkadaş suya düştü. Tolga Y. ve Ali Y. karşı kıyıya yüzerek karaya çıkmayı başarırken boğulmaktan kurtuldu. Kocabaş ise suda gözden kayboldu. İhbar üzerine suda kaybolan Mehmet Ali Kocabaş’ı arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Beyşehir Gölü’nün Gölyaka sahiline Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı su altı arama kurtarma, jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Arama kurtarma çalışmalarına yerleşim merkezindeki balıkçılar da destek verirken, Kocabaş’ın cansız bedenine teknenin battığı Mındıras Adası yakınlarında kıyıya yaklaşık 150-200 metre mesafedeki derinliklerde ulaşıldı. Kocabaş’ın cansız bedeni daha sonra kıyıyı çıkarılarak cenaze nakil aracıyla otopsi yapılmak üzere Beyşehir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Ali MaşalacıAli Maşalacı