Flash53 Güncel Rize Haberleri
Diğer Sayfalar
Fırtına Deresi'nde alabalık tutmak isteyen Natik Begi Akay, oltasına yılan takıldı
HABERDE İNSAN

Fırtına Deresi'nde alabalık tutmak isteyen Natik Begi Akay, oltasına yılan takıldı

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde balık tutmak için gittiği derede oltasına alabalık yerine yılan takılan şahıs büyük şaşkınlık yaşadıı.

Baş Editör Baş Editör
18-10-2022 12:54 2 dk okuma
Advert

Olay, ilçede bulunan Fırtına Deresinde meydana geldi. Çamlıhemşin ilçesinde bulunan evinde sıkılan Natik Begi Akay, balık tutmak için oltasını alarak Fırtına Deresinin kenarına gitti. Hazırlıklarını tamamladıktan sonra oltasının kancasını dereye atan Akay, alabalık tuttuğunu sanarak oltayı çekti. Oltayı çekmesiyle yılan ile karşılaşan Akay, korkarak orada bulunan yeğeni Tezcan Akay'ı yanına çağırdı. O esnada video kaydı alan yeğeni, "Adam dereden yılan tuttu, Millet dereden balık tutar bu yılan tutuyor" dedi. Yaralanan yılanı kurtarmak isteyen Akay, pense yardımıyla kancayı kırarak yılanı kurtardı. Daha sonrasında kurtarılan yılanı tekrardan doğasına geri bıraktı.

"Oltayı çektiğimde dereden uzun bir şeyin çıktığını gördüm"
Alabalık tutmak için gittiği dereden oltayı ilk atışında yılan tuttuğunu söyleyen Natik Begi Akay, "Geçen hafta pazar günü, köydeyken canım sıkıldı, yapacak bir şey yoktu o sıra bende oltamı aldım. Çıktım evden dedim ki dereden bir kaç tane alabalık tutabilirsem tutayım. Daha ilk oltayı atışımda kanca yaklaşırken bir ağırlık hissettim. Alabalık tuttuğumu düşünerek oltayı çekmeye başladım. Oltayı çektiğimde dereden uzun bir şeyin çıktığını gördüm. Yılan olduğunu fark ettim. Yılanın tam ortasından yakalamışım. Yılan ölmemişti kıvranıyordu. Yılanı yavaşça kıyıya doğru aldım. Yeğenimde hemen derenin kenarındaydı ona seslendim. Ben yılana tutamam diye ona kancayı çıkartmasını söyledim. Daha sonra doktor bir eniştemiz var onu aradık. O da hemen geldi. Kancayı yılandan çıkarmaya çalıştı ama kanca biraz çentikli olduğu için çıkartmak zordu. Sonra bir pense ile kancayı kestik. Yılanı kancadan kurtararak tekrardan dereye saldık" ifadelerini kullandı.

"Alabalık beklerken bir anda yılanı görünce korktum"
Yılanı kancadan kurtardıktan sonra tekrardan doğaya saldıklarını ifade eden Akay, "İlk tuttuğumda şaşırdım. Alabalık beklerken bir anda yılanı görünce korktum. Yılan zehirli mi değil mi emin olmadığım için korktum. Daha sonra sadece su yılanı olduğunu anladım. Zehirli olmadığını düşündüm. Öldürmemek için onu kurtarmaya çalıştık. Onu da başardık. Yılanı tekrardan yaşadığı yere gönderdik. Bu zamana kadar ben defalarca balığa gittim. Arkadaşlarım, çevremdekiler hep balık tutmaya gidiyor ama hiç kimse yılan tutmadı. Ben böyle bir şey hiç görmemiştim. Bende yaşamamıştım" şeklinde konuştu.
 

Advert

Bu haber Flash53 Güncel Rize Haberleri tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

HABERDE İNSAN Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.