EKONOMİ
Giriş Tarihi : 20-08-2023 19:09

Demokrat Parti Rize İl Başkanı: İktidar Enflasyon Bahanesiyle Halkı Fakirleştiriyor

Demokrat Parti Rize İl Başkanı Hamit Çelik, yaptığı açıklamada ülkenin gündemindeki ekonomik sorunları değerlendirdi.

Demokrat Parti Rize İl Başkanı: İktidar Enflasyon Bahanesiyle Halkı Fakirleştiriyor

Haber: Esra Genç / 53habergazetesi

Demokrat Parti Rize İl Başkanı Hamit Çelik, yaptığı açıklamada ülkenin gündemindeki ekonomik sorunları değerlendirdi. Hayat pahalılığının halkı olumsuz etkilediğine dikkat çeken Çelik, iktidarın ekonomik krizi önce inkar ettiğini ve ardından krizi daha da derinleştirecek adımlar attığını söyledi.

Çelik, yanlış ekonomi politikalarının hayat pahalılığını artırdığını vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Hayat pahalılığının son dönemde milletimizi bunalttığının farkındayız" sözlerine atıfta bulundu. Yıllardır süregelen yanlış politikalar ve kaynak kullanımının ekonomik krizi beraberinde getirdiğini belirten Çelik, iktidarın krizi önce inkar ettiğini, sonra derinleştirecek adımlar attığını ve sonrasında krizin farkında olduklarını dile getirdi. Bu durumu, iktidarın uzun yıllardır süren başarısızlığının ve etkisizliğinin bir ifadesi olarak değerlendirdi.

Ekonomi yönetiminin vatandaşları fakirleştirmeye çalıştığına dikkat çeken Çelik, iktidarın alım gücünü düşürerek enflasyonu kontrol etme stratejisi izlediğini belirtti. Bu yaklaşımın, talep gücünün azalmasıyla ürün fiyatlarının düşeceği varsayımına dayandığını ifade eden Çelik, iktidarın talep ve arz dengesi yerine fakirleşmeye dayalı bir yaklaşım benimsediğini söyledi.

Ayrıca, Çelik çay kanunuyla ilgili de görüşlerini paylaştı. AKP Rize İl Başkanı'nın çay kanunuyla ilgili söylemlerinin üreticiye ihanet olduğunu belirten Çelik, çay kanununun bir an önce çıkarılması gerektiğini dile getirdi. Üreticinin emeğine karşı olmanın çay kanununa karşı olmak anlamına geldiğini vurgulayan Çelik, çay sezonunun bitmeden çay kanununun çıkartılması gerektiğini belirtti.

Ali MaşalacıAli Maşalacı