SPOR
Giriş Tarihi : 16-02-2024 15:29

Çığ tehlikesi nedeniyle ertelenen kayak yarışmalarının yeni tarihi belli oldu

Rize’de çığ tehlikesi nedeniyle ertelenen Dağ Kayağı Türkiye Şampiyonası ve Uluslararası Açık Dağ Kayağı Yarışmasının yeni tarihleri belli oldu.

Çığ tehlikesi nedeniyle ertelenen kayak yarışmalarının yeni tarihi belli oldu

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) tarafından İkizdere’nin Cimil köyünde Dağ Kayağı Türkiye Şampiyonası ve Uluslararası Açık Dağ Kayağı Yarışması, 10-11 Şubat tarihlerinde organize edilmesi planlanıyordu. 6 Şubat Salı akşamı Rize İl Özel İdaresi ekiplerinden Hüseyin Tarlacı’nın operatörlüğünü yaptığı iş makinesinin üzerine çığ düştü. Operatör Tarlacı’nın yaralı olarak kurtulduğu çığ düşmesinin ardından harekete geçen Rize Valiliği ve Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından bölgede geniş çapta çalışma başlattı. Çalışmalar neticesinde ise bölgede yoğun çığ riskinin olduğu tespit edilerek yaşanabilecek herhangi bir çığ düşmesi sonucunda can ve mal kayıpları yaşanmaması için yarışmaların ileri bir tarihe ertelendiği duyuruldu. Ertelenen yarışmalarının tarihi 28 Şubat-1 Mart 2024 olarak belirlendi.

Federasyondan yapılan açıklamada, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ve Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin'e destek ve himayelerinden dolayı teşekkür edilerek, “Rize İkizdere Cimil Köyü’nde düzenlenmesi planlanan Gençler-Büyükler 2024 Türkiye Şampiyonası ve uluslararası açık dağ kayağı yarışması bölgede yağan yoğun kar kütlesi nedeniyle ertelenmişti. Erteleme kararı sonrası, Federasyonumuz yetkili kurulların da alınan kararlar ve Uluslararası Federasyon nezdinde yapılan görüşmeler neticesinde yeni tarih 28 Şubat- 1 Mart 2024 olarak belirlenmiştir” ifadelerine yer verildi.
 

Ali MaşalacıAli Maşalacı